Iași: Situație îngrijorătoare, după ce tot mai multe clase și-au suspendat cursurile, din cauză că numărul de elevi infectați cu noul Coronavirus este în creștere

Elena Avramescu 17.02.2021, 11:20
Iași: Situație îngrijorătoare, după ce tot mai multe clase și-au suspendat cursurile, din cauză că numărul de elevi infectați cu noul Coronavirus este în creștere

Cursuri suspendate în Iași. Situație alarmantă pentru părinții și profesorii ieșeni, după ce tot mai mulți elevi se infectează cu Covid-19, în ciuda măsurilor de prevenție impuse. Astfel că un număr de 16 elevi din Iași s-au infectat cu noul Coronavirus, de la debutul semestrului al doilea din anul școlar 2020-2021.

Tot mai multe clase și-au suspendat cursurile în Iași

În schimb, în privința numărul angajaților din învățământul ieșean, până acum nu s-a mai înregistrat niciun caz nou, astfel că bilanțul a rămas la 8 cazuri. Iată care sunt cazurile COVID-19, confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

Elevi confirmați COVID: 19 începând cu data de 08.02.2021 prezenți fizic la școală  – 16 (6 elevi confirmați cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore).
Cadre didactice confirmate COVID: 19 începând cu data de 08.02.2021 prezenți fizic la școală -7.
Personal didactic auxiliar confirmat COVID: 19 începând cu data de 08.02.2021 prezenți fizic la școală -1.
Personal nedidactic confirmat COVID: 19 începând cu data de 08.02.2021 prezenți fizic la școală – 0.
Clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal cu cursuri suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus – 0.
Grupe de învățământ preșcolar: 9, și încă 4 clase la care s-a luat decizia suspendării cursurilor în ultimele 24 de ore, potrivit stirideiasi.ro.

Astfel, unitățile cu grupe de învățământ preșcolar suspendate din cauza confirmarii unor cazuri de infectare COVID-19 sunt următoarele:

Școala Gimnazială „Carmen Sylva”, Iași (-1), Școala Gimnazială „Ion Ghica”, Iași (-2), Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, Iași (-2), Grădinița „Montessori School of Iași”, Iași (-1), Școala Gimnazială “Dimitrie Sturdza” Iași (-1) și Școala Gimnazială “Paradis” Iași (-2).

În toate aceste unități s-a decis ca să fie izolate cazurile confirmate, să se igienizeze și dezinfecteze toate spaţiile unităţilor şcolare, precum clasele, holurile și toaletele, dar și să se reinstruiască personalul privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Tot mai multe clase si-au suspendat cursurile in Iasi
Tot mai multe clase si-au suspendat cursurile in Iasi

Părinții, obligați să facă asta în prima zi de școală a elevilor

La începutul noului semetru, s-a decis ca pentru elevii care prezintă în timpul orelor de curs simptome COVID-19, să se facă testarea cu teste antigen rapide în toate cabinetele medicale școlare. Astfel că autoritățile au recomandat părinților să aducă din prima zi de școală formularul de consimțământ tipărit și semnat, pentru ca elevii să poată fi testați imediat atunci când este nevoie.

Atunci când se întâmplă ca elevii să prezinte în timpul orelor de curs stare febrilă sau alta simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică imediat protocolul de izolare, iar dacă există există un consimțământ informat și semnat al părintelui sau al tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceștia vor putea fi testați cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...