Iași: Este oficial. Până la ce dată trebuie vaccinați toți profesorii

Elena Avramescu 26.01.2021, 11:22
Iași: Este oficial. Până la ce dată trebuie vaccinați toți profesorii

Până la ce dată trebuie vaccinați toți profesorii. Specialiștii recomandă vaccinarea profesorilor înainte de 8 februarie, când ar începe cel de-al doilea semestru și elevii vor reveni în bănci. Deocamdată reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași spun că profesorii înca nu au intrat în etapa de imunizare, ceea ce înseamnă că procesul abia va lua amploare la începutul lunii februarie.

Până la ce dată trebuie vaccinați toți profesorii

În momentul în care, așa cum am spus, se întâlnesc colective de 30-40 de perosane într-un loc închis nu este un lot populațional de neglijat. În momentul în care vorbim despre astfel de transmiteri pe cale aeriană a infecției, atunci, ca și medic aș vrea ca să știu dacă din persoanele care intră în zona respectivă sunt testate. Cele pozitive, desigur, vor fi retrase pentru izolare, iar celelalte își vor putea în continuare duce activitatea, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț.

Mare parte a profesorilor din Iași și-au manifestat intenția de a se imuniza. Astfel, pe lista pentru vaccinare a Colegiul Tehnic„ Mihail Sturdza” sunt 12 profesori pe lista de vaccinare, excepție făcând cadrele didactice care suferă de boli grave.

La noi în școală sunt deja 12 profesori programați. Nu am găsit locuri ca să ne programăm mai repede, prin urmare, primul profesor care va fi vaccinat este pe 26 ianuarie, colega mea de română și cred că intenția noastră este să ne vaccinăm cât mai mulți, a spus prof. Cristina Bida, director al Colegiul Tehnic„ Mihail Sturdza” Iași.

Pana la ce data trebuie vaccinati toti profesorii
Vaccin anti-Covid

La început mulți au fost retincenți în ceea ce înseamnă vaccinare anti-covid-19, dar odata cu trecerea timpului pe lista inițială au apărut mai multe date ale cadrelor didactice care și-au schimbat opțiunea.

Pe data de 4 februarie am primul vaccin și pe 27 februarie am rapelul. Îmi doresc ca elevii să revină în școală pentru a putea efectua actul didactic așa cum trebuie efectuat acesta. De aceea am și optat pentru  a mă vaccina, a spus Alexandu Ionuț Irimia, profesor de  instruire practică.

Școlile sunt pregătite pentru scenariul verde de deschidere, iar materialele de protecție pe care le au sunt pentru cel puțin o lună.

Școlile din Iasi vor functiona ca și în septembrie și octombrie. Sunt în general pregatite în ceea ce privește problema măștilor de protecție, a spus și Laviniu Lacustă, director USLIP Iași.

Cadrele didactice se încadrează în cea de-a doua etapă de vaccinare, iar conform reprezentanților Precturii Județului Iași pot fi programați de către directorul instituției de vaccinare sau se pot înscrie individual pe platforma on-line.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...