Ianis Hagi, umilit de Steven Gerrard după ce s-a întors de la echipa națională

Marian Cărăvan / 17.10.2020, 17:31
Ianis Hagi, umilit de Steven Gerrard după ce s-a întors de la echipa națională

Ianis Hagi a revenit la echipa sa de club, după cele trei eșecuri consecutive ale echipei naționale de fotbal a României. Bucurie mare pentru Rangers sâmbătă după-amiază, după victoria în clasicul Scoției, 2-0 chiar pe terenul rivalei Celtic. Nu și pentru Ianis Hagi, umilit de managerul Steven Gerrard.

Ianis Hagi, umilit de Steven Gerrard. Ce a putut face managerul lui Rangers

Ianis Hagi s-a întors în Scoția, după ce a participat la acțiunile primei reprezentative. Nu a revenit la Rangers cu un moral bun, după trei înfrângeri consecutive cu echipa națională, însă spera să bifeze o nouă apariție în tricoul formației scoțiene. Mai ales că venea clasicul Scoției, Celtic – Rangrs. Dar managerul Steven Gerrard a preferat să-l țină pe banca de rezerve pe internaționalul român. A fost pentru a treia oară consecutiv când Ianis începea un meci din postura de rezervă la Rangers. Se mai întâmplase cu Motherwell (scor 5-1) și cu Ross County (scor 2-0), dar a fost introdus de fiecare dată în repriza secundă. De data aceasta nu a fost folosit nici măcar un minut de Steven Gerrard.

Rangers s-a impus cu 2-0 în derby-ul de pe Celtic Park, prin „dubla” fundașului Connor Goldson, în minutele 9 și 54. Glasgow Rangers s-a desprins în fruntea clasamentului, având acum 29 de pubcte, din 11 meciuri. Celtic e pe pozișia secundă, cu 25 de puncte, din 10 meciuri.

Ianis Hagi nu a bifat nici măcar un minut în derby-ul din Scottish Premiership. De altfel, nici la echipa națională nu a prea jucat, iar cifrele sale sunt dezamăgitoare. Ianis Hagi a bifat 45 de minute cu Islanda, 64 de minute cu Norvegia și 13 minute cu Austria.

Ianis Hagi, umilit de Steven Gerrard după ce s-a întors de la echipa națională. Rangers a câștigat deby-ul cu Celtic fără internaționalul român pe teren
Ianis Hagi, umilit de Steven Gerrard după ce s-a întors de la echipa națională. Rangers a câștigat deby-ul cu Celtic fără internaționalul român pe teren

Ianis Hagi, rezervă la Rangers în derby-ul cu Celtic. Cum au reacționat britanicii

Pentru Ianis Hagi, revenirea în Scoția nu a fost de bun augur. Steven Gerrard a preferat să-l țină pe bancă pe internaționalul român. Jurnaliștii britanici au vorbit înainte de meci despre faptul că Ianis Hagi nu e titular.

Ianis Hagi e pe banca lui Rangers, ceea ce e puțin surprinzător, având în vedere influența sa creativă. Mijlocașul român de 21 de ani a fost implicat în nouă goluri de la sosirea sa, inițial sub formă de împrumut – cu trei peste oricare alt jucător de pe Ibrox. El a oferit pasa decisivă la trei dintre ultimele patru goluri ale lui Rangers.

De partea cealaltă, deși Alfredo Morelos s-a întors de la națională după un assist pentru Columbia în egalul cu Chile, atacantul nu a reușit să marcheze contra lui Celtic în ultimele 10 meciuri contra campioanei Scoției”, a scris BBC.

Un fost internațional scoțian, care a jucat pentru Rangers în perioada 1999-2002, a comentat și el decizia lui Gerrard de a-l alege pe englezul Brandon Barker în detrimentul lui Ianis Hagi.

„E posibil ca oamenii să vorbească despre această schimbare, cu Barker în locul lui Hagi, dar Rangers are o echipă puternică și are o șansă excelentă azi”, a spus Billy Dodds, înaintea meciului dintre Celtic și Rangers.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI