Umilință pentru Ianis Hagi. A jucat degeaba timp de o oră și a fost printre cei mai slabi de pe teren

Marian Cărăvan 14.10.2020, 16:23
Umilință pentru Ianis Hagi. A jucat degeaba timp de o oră și a fost printre cei mai slabi de pe teren

Ianis Hagi a fost titular în eșecul umilitor din Norvegia. A jucat timp de 64 de minute, însă cifrele de analiză a parametrilor fiecărui jucător dezvăluie un adevărat dezastru pentru internaționalul român.

Ianis Hagi, pe lista celor mai slabi jucători

România a fost umilită de Norvegia în Liga Națiunilor. Eșecul de la Oslo a venit la trei zile după ce „tricolorii” au ratat calificarea la turneul final EURO 2020. După ce a fost rezervă cu Islanda, Ianis Hagi a fost introdus în teren de selecționerul Mirel Rădoi încă din primul minut al meciului de la Oslo, cu Norvegia. A jucat timp de 64 de minute, însă parcurgând cifrele de analiză a parametrilor avem în față un adevărat dezastru.

Ianis Hagi a fost printre cei mai slabi jucători de pe teren, conform cifrelor de analiză a parametrilor fiecărui jucător furnizate de InStat. Un singur jucător a avut cifre mai slabe decât Ianis, Alexandru Crețu.

Ianis Hagi a fost 64 de minute pe gazon şi nu a reuşit niciun şut pe spaţiul porţii. Evident, nicio pasă decisivă, din moment de România nu a înscris la Oslo. Din 36 de pase încercate, 27 şi-au atins ţinta, ceea ce înseamnă un procent de 75% reuşite. A câştigat cinci dueluri dintre cele 20 în care s-a angrenat, adică 25%. A reuşit o deposedare din trei încercări şi, din păcate, nu i-a ieşit niciun dribling.

Chiar dacă a luat patru goluri, Ciprian Tătărușanu a avut cel mai bun Index InStat dintre jucătorii echipei naționale.

Umilință pentru Ianis Hagi. A jucat degeaba timp de o oră și a fost printre cei mai slabi de pe teren
Umilință pentru Ianis Hagi. A jucat degeaba timp de o oră și a fost printre cei mai slabi de pe teren

Ianis Hagi a răbufnit după meciul de la Oslo. S-a luat de selecționer, care i-a dat imediat o replică tăioasă

Înlocuit în minutul 64 al meciului cu Norvegia, Ianis Hagi a avut o declarație neașteptată, în care l-a luat la țintă pe selecționer.

„Despre faptul că nu am avut ocazii trebuie să-l întrebați pe selecționer! Alergi 4-5 minute după minge și când ai mingea la picior nu mai poți să faci nimic, îți pierzi energia, suflul, poți doar să scoți un fault”, a declarat Ianis Hagi după meciul pierdut la Oslo.

Selecționerul Mirel Rădoi, care „și-a turnat cenușă în cap” după cele două eșecuri consecutive din nordul continentului (1-2 cu Islanda și rușinosul 0-4 cu Norvegia), s-a arătat vizibil deranjat de declarațiile date de Ianis Hagi. Selecționerul i-a dat un răspuns acid lui Ianis, care s-a plâns la finalul meciului cu Norvegia că nu mai are energie să joace mingea după ce aleargă 4-5 minute ca să o recupereze!

„Dacă jucătorii au declarațiile astea, trebuie să le și probeze. Aș merge la raportul pe care l-am primit după meci. În momentul în care avem 19-20 de baloane pierdute, e normal că nu poți să mai ai continuitate, pentru că mingea este una singură pe teren. În momentul în care noi o pierdem, înseamnă că este la adversar. Iar dacă nu îți place să ții de minge când o ai, atunci e clar că va trebui să alergi după ea și pot exista momente în care nu faci ce ai antrenat și poți alerga mai mult de 4-5 minute”, a spus, tranșant, Mirel Rădoi.

România întâlnește în această seară Austria, la Ploiești, într-un meci din Liga Națiunilor. Meciul România – Austria va fi în format live blog pe Impact.ro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe