Ianis Hagi, foarte slab la națională, dar scoțienii îl laudă

Marian Cărăvan 16.10.2020, 10:16
Ianis Hagi, foarte slab la națională, dar scoțienii îl laudă

Ianis Hagi aproape că nici nu s-a văzut la echipa națională în ultimele trei meciuri, încheiate cu tot atâtea eșecuri. Cu toate acestea, scoțienii îl laudă înaintea clasicului Celtic – Rangers, care va fi sâmbătă, în etapa a 11-a din Scottish Premiership.

Ianis Hagi e lăudat de scoțieni, înaintea derby-ului Celtic – Rangers

Cu toate că evoluțiile sale la echipa națională au fost palide, scoțienii îi dau în continuare credit lui Ianis Hagi. Mai ales că se apropie clasicul Scoției, Celtic – Rangers. Meciul este programat sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 14:30, pe terenul celor de la Celtic.

Deși The Scottish Sun vehicula varianta cu Ianis Hagi pe banca de rezerve la derby-ul cu Celtic, cei de la Glasgow Times îi dau mai multe șanse internaționalui român. Ianis Hagi e prezentat într-o notă pozitivă.

„E pregătit pentru a simți gustul primului său Old Firm. Va reuși să-și stăpânească emoțiile pentru că nu vor fi suporteri pe stadion. Ianis Hagi deține acea atingere de balon magică pentru a tranșa meciul în treimea adversă”, punctează jurnalistul Aidan Smith în publicația Glasgow Times.

Înaintea marelui derby de sâmbătă, Rangers e pe primul loc în Scoția, cu 26 de puncte din 10 meciuri, în timp ce Celtic e pe poziția secundă, cu 25 de puncte din nouă partide.

Ianis Hagi, foarte slab la națională, dar scoțienii îl laudă
Ianis Hagi, foarte slab la națională, dar scoțienii îl laudă

Cum s-a prezentat Ianis Hagi la echipa națională

În meciul cu Austria, din Liga Națiunilor, scor 0-1, Ianis Hagi a evoluat în ultimele 15 minute. Fără realizări. Trimis în teren imediat după ce austriecii au deschis scorul, Ianis Hagi nu s-a remarcat cu nimic. Hagi jr. a reușit doar șase pase une, dintre care patru au fost înapoi. Nu a creat nicio situație periculoasă de a marca, a avut patru pase greșite și o dată a fost surprins în ofsaid. A reușit doar un dribling cât a fost pe teren cu Austria (21 de minute, cu tot cu prelungirile dictate de arbitru) și nu a tras niciodată la poartă. În plus, nu a reușit nicio recuperare.

Cu Norvegia, Ianis Hagi a fost 64 de minute pe gazon şi nu a reuşit niciun şut pe spaţiul porţii. Din 36 de pase încercate, 27 şi-au atins ţinta, ceea ce înseamnă un procent de 75% reuşite. A câştigat cinci dueluri dintre cele 20 în care s-a angrenat, adică 25%. A reuşit o deposedare din trei încercări şi, din păcate, nu i-a ieşit niciun dribling.

14 meciuri are Ianis Hagi pentru prima reprezentativă, fără gol marcat, dar cu o pasă decisivă, cu Malta.

Ianis Hagi stă însă mult mai bine la echipa de club, Glasgow Rangers. Este unul dintre cei mai buni pasatori din campionatul Scoției, cu șapte assist-uri. Dacă va juca în derby-ul cu Celtic, Ianis Hagi se va duela din nou cu Ajer, cel care l-a marcat și în Norvegia – România 4-0.

 

Urmăriți Impact.ro și pe