Lovitură dură pentru Ianis Hagi. Ce au anunțat acum jurnaliștii scoțieni

Lovitură dură pentru Ianis Hagi. Ce au anunțat acum jurnaliștii scoțieni

După cele trei meciuri la echipa națională, încheiate cu tot atâtea înfrângeri, Ianis Hagi revine la echipa sa de club, Glasgow Rangers. Însă veștile din Scoția nu sunt deloc grozave, iar internaționalul român e pe punctul de a primi o lovitură dură.

Lovitură dură pentru Ianis Hagi. Viitorul la Rangers, sub semnul întrebării

Ianis Hagi se întoarce în Scoția, după ce a a bifat trei eșecuri consecutive cu echipa națională. 1-2 cu Islanda și ratarea calificării la EURO 2020, 0-4 în Norvegia (o umilință națională) și 0-1 cu Austria sunt rezultatele naționalei României în ultima săptămână. Ianis Hagi a fost unul dintre jucătorii folosiți de selecționerul Mirel Rădoi în aceste confruntări. Acum internaționalul român revine la echipa sa de club, Glasgow Rangers, dar veștile din Scoția nu sunt deloc grozave. Ianis Hagi ar putea lua loc din nou pe banca de rezerve, întrucât managerul Steven Gerrard are alte opțiuni.

Conform jurnaliștilor de la The Scottish Sun, Gerrard intenționează să-l treacă pe Ianis Hagi pe banca de rezerve la derby-ul cu Celtic. Scoțienii scriu că internaționalul român ar putea fi înlocuit de Brandon Barker, un jucător care a mai fost titularizat în locul lui Ianis, dar care apoi s-a accidentat. Astfel, Ianis Hagi ar putea fi din nou rezervă la Rangers și chiar la marele derby cu echipa campioană, Celtic, meci programat sâmbătă, 17 octombrie, pe terenul rivalilor din Glasgow. În acest sezon, Ianis Hagi a marcat un gol și a oferit cinci pase decisive în meciurile disputate pentru Rangers în Scottish Premiership.

Lovitură dură pentru Ianis Hagi. Ce au anunțat acum jurnaliștii scoțieni

Lovitură dură pentru Ianis Hagi. Ce au anunțat acum jurnaliștii scoțieni

Ianis Hagi, printre cei mai slabi la echipa națională

Echipa națională a României a parcurs o săptămână de coșmar. Trei înfrângeri consecutive, ratarea calificării la EURO 2020, o umilință în Norvegia, un eșec acasă cu Austria și egalarea unui record negativ vechi de 24 de ani, reprezintă un serios semnal de alarmă. Ianis Hagi a fost unul dintre jucători implicați în această poveste tristă a echipei naționale. Evoluția sa a fost cu mult sub așteptări. Cifrele dezastrului din meciul cu Norvegia sunt edificatoare.

După ce a fost rezervă cu Islanda, Ianis Hagi a fost introdus în teren de selecționerul Mirel Rădoi încă din primul minut al meciului de la Oslo, cu Norvegia. A jucat timp de 64 de minute, însă parcurgând cifrele de analiză a parametrilor avem în față un adevărat dezastru.

Ianis Hagi a fost printre cei mai slabi jucători de pe teren, conform cifrelor de analiză a parametrilor fiecărui jucător furnizate de InStat. Un singur jucător a avut cifre mai slabe decât Ianis, Alexandru Crețu.

Ianis Hagi a fost 64 de minute pe gazon şi nu a reuşit niciun şut pe spaţiul porţii. Evident, nicio pasă decisivă, din moment de România nu a înscris la Oslo. Din 36 de pase încercate, 27 şi-au atins ţinta, ceea ce înseamnă un procent de 75% reuşite. A câştigat cinci dueluri dintre cele 20 în care s-a angrenat, adică 25%. A reuşit o deposedare din trei încercări şi, din păcate, nu i-a ieşit niciun dribling. Cam puțin pentru cel mai bine plătit fotbalist de la Glasgow Rangers.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI