Hoteluri închise și turiști trimiși acasă. Stațiunea Băile Tușnad a rămas fără apă

Beatrice Dumitru 14.12.2021, 13:25
Hoteluri închise și turiști trimiși acasă. Stațiunea Băile Tușnad a rămas fără apă

Situație gravă la Băile Tușnad cu puțin timp îninatea sărbătorilor de iarnă. Stațiunea a rămas fără apă potabilă din cauza țevilor foarte vechi, iar în aceste condiții hotelurile au fost închise, iar turiștii au fost trimiși acasă. Primarul din Băile Tușnad spune că este a șaptea oară în acest an când apar probleme la rețeaua de alimentare a orașului.

Stațiunea Băile Tușnad, fără apă potabilă

Stațiunea Băile Tușnad a rămas fără apă potabilă,  după ce conducta care alimentează orașul și alte sate din apropiere s-a spart, iar primăria nu are bani să o repare. Primarul Butyka Zsolt a precizat că acest lucru se întâmplă frecvent, deoarece lucrarea realizată în urmă cu șapte ani, din bugetul național, nu a respectat proictul, teava fiind prea mică.

Primarul a mai spus că în luna februarie a acestui an a făcut un memoriu către CNI, iar în luna august am depus documentaţia la această instituție pentru a o conductă nouă, cu bazine noi. Butyka Zsolt a mai precizat că s-a solicitat suma de 40 de milioane de lei pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă.

Din păcate, am ajuns în stadiul în care nu mai avem ieşire, adică la fiecare două săptămâni avem o spărtură, avem lipsă minim cinci zile, pe urmă avem problemă o săptămână, până ce încarc bazinele. Deci durează cam două săptămâni de fiecare dată.

Cine e de vină? Eu am zis că mai bine nu caut cine e de vină, ci facem un proiect nou ca să putem să schimbăm toată aducţiunea şi să revenim la normal, fiindcă vorbim de o staţiune deocamdată, dar peste jumătate de an s-ar putea să fim cel mai mic sat din România”, a declarat primarul Butyka Zsolt, pentru Antena 3.

Ce se întâmplă cu hotelurile din Băile Tușnad

Lipsa apei afectează și hotelurile, turiștii fiind nevoiți să-și facă bagajele și să plece acasă. Primarul a spus că unele unități de cazare au bazine de alimentare separate, însă unele sunt legate la rețeau orașului. Iar o mare pierdere o reprezintă centrul wellness din stațiune, cel care atrage cei mulți turiști.

„Din păcate, hotelierii, ca şi locuitorii…deci, pur şi simplu nu mai ştim ce să facem. Operatorii economici încet-încet vor trebui să închidă hotelurile, că e imposibil să vii pentru un sejur de şapte zile, din care cinci zile să stai fără apă, şi mai ales că e pandemie, adică e imposibil în ce hal am ajuns”, a adăugat primarul Butyka Zsolt.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...