Sperietură mare aseară în Băile Tuşnad, după ce o ursoaică cu trei pui a intrat în bucătăria unei case. De frică, o bătrână s-a baricadat în cameră

Elena Avramescu 16.07.2021, 14:18
Sperietură mare aseară în Băile Tuşnad, după ce o ursoaică cu trei pui a intrat în bucătăria unei case. De frică, o bătrână s-a baricadat în cameră

O ursoaică cu trei pui a intrat în bucătăria unei case. O bătrână a tras o speritură de zile mari după ce o ursoaică cu trei pui a intrat, în noaptea de joi spre vineri, în bucătăria unei case din staţiunea Băile Tuşnad. De frică, proprietara, o femeie în vârstă, s-a baricadat în cameră, până când animalele au ieşit din locuință.

O ursoaică cu trei pui a intrat în bucătăria unei case

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, se pare că femeia dormea atunci când a început să audă zgomote, după care a sunat la numărul de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat la ora 1:43. Jandarmi au acționat rapid și au sfătuit-o să se baricadeze în cameră, să încuie uşa şi să tragă un corp de mobilă mai greu în faţa uşii.

S-a aflat faptul că ursoaica cu cei trei pui a intrat în bucătărie unde a găsit un bidon cu miere, mai ales că animalele aflându-se în căutare de hrană. Însă după scurt timp a ieşit din imobil cu doi dintre pui, unul rămânând blocat în casă.

Din păcate, sunt tot mai multe cazuri cu intrare (a urşilor – n.r.) în spaţii închise, mă refer la locuinţă, dormitor, bucătărie, pivniţă, cu persoane înăuntru, a spus Rodica Pribagu, din cadrul IJJ Harghita.

Amenda pentru un turist care a hranit mai multi ursi
Urs Baile Tusnad

Tot Rodica Pribagu a mai spus că din informaţiile primite de la jandarmii care intervin la Băile Tuşnad, în urma apelurilor primite la 112, până acum, în staţiunea menționată s-a semnalat prezenţa unei ursoaice cu trei pui, a unei ursoaice cu doi pui şi a trei urşi solitari.

Și primarul din Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a avut ceva de spus, declarând că o ursoaică cu pui a intrat, zilele trecute, într-o altă locuinţă din oraş, iar familia respectivă s-a baricadat în baie, până când animalele au fost îndepărtate. Pe lângă asta, în decursul lunii trecute o ursoaică cu trei pui a intrat şi în garajul primarului, producând stricăciuni şi la încă peste 70 de imobile – locuinţe, restaurante, hoteluri şi pensiuni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...