Absența poftei de mâncare este doar un simptom Covid? Află ce alte afecțiuni poți avea

Mihai Roșoiu 09.11.2020, 09:56
Absența poftei de mâncare este doar un simptom Covid? Află ce alte afecțiuni poți avea

Odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus, specialiștii nu contenesc în a întocmi liste cu simptome specifice acestei boli. Regulat, cercetătorii adaugă semne ale afecțiunii. Există indicii că un apetit scăzut poate fi asociat cu boala, însă aici părerile sunt împărțite. Absența poftei de mâncare este doar un simptom Covid? Medicii spun că nu și atrag atenția că apariția acesteia poate reprezenta un semnal de alarmă.

Ce afecțiuni poți avea la absența poftei de mâncare

Până acum, absența poftei de mâncare îi îndemna pe oameni să se gândească la alte probleme de sănătate. În ultimele luni, însă, lucrurile s-au schimbat și un apetit anormal reprezintă un simptom COVID-19.

De-acum este o certitudine că acest simptom are legătură cu o eventuală infectare, iar pentru a fi convinși de prezența acestuia, testul este singurul care poate confirma. Lipsa poftei este o consecință a răcelii puternice care se instalează în corp la care adăugăm dispariția gustului și a mirosului. Toate cele trei elemente sunt semne clare de infectare cu COVID-19.

Specialiștii atrag atenție asupra unor alte probleme, care ne pot direcționa către o concluzie eronată. Dispariția poftei de mâncare trebuie să ne dea de gândit și nu trebuie asociată imediat cu noul coronavirus. Simptomul poate fi un început pentru alte afecțiuni ce se pot dovedi mult mai periculoase decât COVID-19.

Absența poftei de mâncare poate fi cauzată și de alte probleme medicale

Abuzurile de tot felul pot face ca apetitul să scadă în mod semnificativ. Medicii au demonstrat că un consum exagerat de tutun sau alcool sunt factori esențiali în cest sens. Și când mâncăm mult și greșit putem avea probleme de acest gen. De aceea, totul trebuie făcut cu moderație pentru a evita astfel de probleme. De asemenea, bolile nedpistate încă pot conduce la stări asemănătoare.

Lipsa gustului este un simptom COVID 19
Lipsa gustului este un simptom COVID 19

În eventualitatea în care începeți să pierdeți în greutate în mod simțitor, trebuie să mergeți neapărat la medic. Acesta este un semnal serios că în organism se petrec lucruri grave.

Starea psihică este, de asemenea, un factor important în sănătatea noastră fizică. Un psihic uzat ne poate influența fizicul. Depresia netratată, poate declanșa absența poftei de mâncare. Medicii de specialitate susțin că afecțiunile care sunt asociate cu psihicul uman pot determina boli grave. Așa că nu lăsați nimic la voia întâmplării și verificați-vă sănătatea atunci când apar mici semnale.

Pofta de mâncare poate fi stimulată

Există o serie de alimente-tratament pentru stimularea apetitului. Nutriționiștii recomandă mâncărurile ușoare. Pâniea integrală, iaurtul cu fructe, supele cremă, fructele care conțin mai puține zaharuri, carnea de pui sau curcan, peștele. Toate aceste alimente sunt perfecte pentru sănătatea noastră și ajută la digestie bună. Consumarea lor e benefică și, în mod normal, ar trebui să vă ofere apetitul dorit.

De asemenea, ghimbirul este o plantă care ne stimulează pofta de mâncare. Ginsengul, de asemenea, iar frunzele de mentă completează seria planetelor ajutătoare în astfel de situații delicate.

Concluzia e simplă. Absența poftei de mâncare este un simptom COVID, dar nu neapărat. Această problemă poate fi un semnal de alarmă pentru alte afecțiuni. Așa că trebuie tratată cu maximă responsabilitate.

 

Urmăriți Impact.ro și pe