Horoscop- astrologie, Mercur în Scorpion. Comunicarea și gândirea dobândesc atribuții demne de Hercule Poirot.

Astrolog D. Mădă / 28.09.2020, 16:35
Horoscop- astrologie, Mercur în Scorpion. Comunicarea și gândirea dobândesc atribuții demne de Hercule Poirot.

Când ne gândim la Mercur, facem asocieri cu modul în care gândim și comunicăm cu cei din jurul nostru. Încă din Antichitate era văzută ca o planetă a logicii și comunicarii, iar despre zeul cu același nume spunându-se că era cel mai abil printre Zeii Olimpului. În Astrologie, planeta Mercur este ghidul la care să apelezi cu încredere pentru indiciile sale despre inteligența, capacitatea de învățare și înțelepciunea unui nativ.
Începând cu data de 27.09.2020 planeta Mercur își începe călătoria în semnul Scorpionului. Pe parcursul acestui tranzit ea se va afla în mers retrograd în intervalul 13.10.2020 ~ 28.10.2020, părăsind definitiv acest semn in data de 02.12.2020. Despre tranzitul retrograd voi reveni într-un articol separat.

Horoscop- astrologie, Mercur în Scorpion, cum ne influnțează viața

Scorpionul este un semn de apă, senzitiv, emoțional, orgolios, drastic, observator, extrem de stăpân pe sine, răbdător, ambivalent și secretos . Când Mercur se conectează la energia Scorpionului, comunicarea și gândirea dobandesc atribuții demne de Hercule Poirot. Mercur în Scorpion este extrem de atent la informațiile pe care le transmite și primește, plin de profunzime și mister. Este creativ, având o putere extraordinară în a transforma orice emoție brută în sursă de evoluție pentru inteligența emoțională.

Brigitte Harmann spunea în cartea sa “Cele douăsprezece arhetipuri” că dictonul “Încrederea este bună, dar controlul e și mai bun”, trebuie să se fi născut în creierul unui Scorpion și cu toate că este îmbrățișat și de Fecioară, motivațiile acesteia sunt total diferite. Prin acest tranzit gândurile noastre și modul în care ne exprimăm, nu vor mai fi atât de diplomatice și deschise către ceilalți, ci vom avea tendința de a studia și analiza de la distanță, din spatele cortinei, latura profundă a mediului înconjurator având puține cuvinte la purtător, dar pline de sens. Vom avea șansa de a înțelege motivele și intențiile celorlalți, oferindu-ne sentimentul de siguranță emoțională și claritate vis a vis de ceea ce contează cu adevărat.

Cu Mercur în Scorpion ne putem aștepta ca anumite informații sau situații care ne-au fost ascunse, sub acestă energie să ne fie dezvăluite atât la nivel personal cât și colectiv. În următoarele 2 luni călătoria prin energia acestui semn ne poate conduce la noi niveluri de perspectivă, despre care nu am fost siguri că există. Unul din aspectele majore ale acestui tranzit se produce în intervalul 06.10. – 20.10., Mercur în opoziție cu Urans(surprize, imprevizibil, progres) retrograd în Taur.

Ideile nastrusnice incep sa isi fac loc in mintea noastra

Ideile încep să apară de nicăieri

Prin acest tranzit anumite idei/fapte sau vești pot apărea de “nicăieri” sau când ne așteptăm mai puțin. Energia lui este resimțită la nivel interior ca un rollercoaster, iar pentru a depăși constructiv acest tranzit, recomand să comunicați deschis și transparent, având șansa de a descoperi “miezul problemei”, așa cum spune o vorbă din popor. Este un moment bun și eliberator din punct de vedere mental și emoțional în cadrul relațiilor (de orice natură).

Spuneam si la început, că tranzitul prin semnul Scorpionului se termină pe 02.12.2020 (fiind mai lung decât în mod normal datorită mersului sau retrograd), perioadă în care ne vom investi energia în a descoperi ceea ce contează cu adevărat pentru noi, mergând in profunzimea lucrurilor/situațiilor care sunt de maxim interes acum. În egală măsură vom deveni intersați în a descoperi și ceea ce ne motivează cu adevărat pe noi și implicit pe cei cu care intenționăm să facem ceva.

Ca o lecție de bază din școala vieții, vom avea ocazia (și poate chiar surpriza) să descoperim că lucurile/situațiile nu sunt întotdeauna așa cum am crezut. Este sănătos să devenim “curioși” în a descoperi la nivel profund o situație care ne apasă, însă nu este sănătos în a lăsa suspiciunea să planeze asupra tuturor oamenilor din viața noastră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI