Horoscop – astrologie și vibrații. Uranus retrograd în Taur: cum influențează aspectele financiare și relațiile interumane

Astrolog D. Mădă 26.08.2020, 16:15
Horoscop – astrologie și vibrații. Uranus retrograd în Taur: cum influențează aspectele financiare și relațiile interumane

Tranzitul complet în semnul Taur se întinde până în 2026. Uranus este planeta responsabilă cu inovația, unicitatea, tehnologia, știința, surprizele, schimbările bruște, a trezirilor – învățându-ne cum să fim indivizi unici și progresivi. Fiind o planeta exterioară, în momentul când intră în mers retrograd energia ei este resimțită  la nivel interior.

Uranus retrograd în Taur 15.08.2020 ~ 14.01.2021

Din 15.08.2020 planeta Uranus și-a început mersul aparent retrograd până  în data de 14.01.2021. Influența acestui tranzit retrograd poate să aducă o creștere la nivel mental/spiritual, perioadă în care vom reevalua tot ce ține de latura financiară, valori personale, relații de orice factură și de noi înșine. Efectele acestui tranzit retrograd vor fi resimțite mai puternic în a doua jumătate a lunii Octombrie, dar vom reveni cu detalii la momentul respectiv.

Pentru aceia dintre voi care nu sunteți prieteni cu tot ce înseamnă spontaneitate, imprevizibil, s-ar putea ca acest tranzit pentru început să fie resimțit ca un roller coaster emoțional , însă odată înțeles mesajul astral evoluția poate curge natural. Iar mesajul e formulat astfel: că Universul ne oferă ocazia acum de a da drumul la tot ce este vechi și nu mai servește noului din punct de vedere al relațiilor și resurselor personale. Orice situație/conjunctură care îngrădește libertatea de exprimare, manifestare poate fi eliberată  acum, prin energia acestui tranzit. Avem acum ocazia de a înțelege care este adevărata noastră valoare în cadrul parteneriatelor (de orice natură), sau poate să observăm că ce credeam ca are valoare acum o lună de ex, azi să nu mai însemne nimic. Se aplică aceeași energie și pentru tot ce are legătură cu latura profesională.

Momentul potrivit pentru schimbări

Dacă ați simțit nevoia să faceți schimbări, mai ales radicale de la începutul lui 2020, acum este un moment oportun să înțelegeți, conștientizați care dintre ele merită îmbrățișate pentru o explorare mai profundă.

In special Taurii, Scorpionii, Leii și Varsatorii (Ascendent, Soare/zodie și Lună) vor simți energia acestui aspect, mult mai puternic decât restul.

Uranus în Taur: ce ne așteaptă în următorii 7 ani

Un viitor mai bun, înseamnă deschidere către nou, atât la nivel personal, cât și global (2019 ~ 2026)

Partea provocatoare a acestui tranzit vine din partea semnului pe care îl vizitează, cel al Taurului, un semn de pământ, tradiționalist și conservator. Uranus dorește schimbare, însă Taurul caută sa îl limiteze și să creeze un drum previzibil. Cu alte cuvinte, avem în față o perioada de 7 ani în care suntem provocați să ne adaptăm și să îmbrățișăm schimbarea, atât de necesară.

Domeniile în care e bine să investești resurse de orice fel

Semnul Taur este condus de către Venus, ceea ce însemnă că perioada în care Uranus tranzitează acest semn vom “investi” resurse în reevaluarea domeniilor guvernate de Venus: finanțe, valori personale, frumusețe.

Ultima dată când a tranzitat acest semn se întâmpla în intervalul 1934 ~ 1941. Omenirea se afla atunci în pragul celui de-al doilea Război Mondial. În mai multe țări sunt intoduse cupoanele de rație. Pe fondul Crizei Economice din anii 1929 ~ 1933, în America se implementează seria de programe economice “New Deal”. Ulterior a intrat în vigoarea și “Second New Deal”. Odată cu acest program s-a modificat si legea privind asigurarea socială, prin care societatea a fost obligată sa aibă grija de cei nevoiași, de vârstnici și copii.

Uranus în Astrologie

Este o planetă transgenerațională, care guvernează semnul Vărsătorului (viitor-înainte) împreună cu Saturn. A fost descoperită la data de 13.03.1781 de către William Herschel. În astrologie ea reprezintă acea forță cosmică care provoacă schimbări bruște şi neprevăzute, excentricitate, creații originale şi progres.

Astrologia este reprezentată de Uranus. Influențele acestei planete au declanșat momente de rebeliune și eliberare, pe parcursul evenimentelor istorice. Energia ei marchează schimbări profunde ale viitorului nostru, influențând apariția unei noi ordini mondiale, de-a lungul timpului.

Uranus ne separă de problemele pământești

Reprezentând știința şi invențiile, suntem încurajați să accesăm conștiința înaltă, să vedem dincolo de normal şi firesc. Fiind un semn de aer, trebuie să înțelegem că rolul său este de a ne “separa” de problemele pământești, pentru a ne conecta la gândirea universală şi în cele din urmă –  iluminarea.

Plasarea planetei Uranus în harta natală ne poate oferi indicii despre unicitatea unui nativ, dar şi despre cât de excentric și ciudat poate părea în ochii celorlalți. Energia acestei planete poate să aducă manifestări imprevizibile sau neplăcute asupra unui nativ, ca rezultat al nevoii de descoperire personală și uneori revoltă, acestea fiind în strânsă legătura cu dorința de libertate.

Uranus, planeta celor care știu cum să schimbe lucrurile importante pentru omenire

În egala măsură, în funcție de aspectele pe care Uranus le formează cu alte planete în harta natală, putem vedea revoluționarii, aceia care reușesc să schimbe sisteme învechite, inventatori şi deschizători de drumuri noi. Printre ei regăsim oamenii de știință, astrologii și toți cei care militează pentru drepturile omului.

Este acea forță care luptă pentru libertatea absolută de exprimare, gândire şi manifestare a adevărului universal. Uranus ne cere să adoptăm un spirit umanitar încununat de o viziune globală.

Urmăriți Impact.ro și pe