Horia Constantinescu nu se lasă intimidat de plângerea penală făcută de Blue Air: „Nu mă sperie această sesizare, cum nu m-au înspăimântat nici tentativele de a mă pune la punct”

Elena Avramescu 07.10.2022, 07:23
Horia Constantinescu nu se lasă intimidat de plângerea penală făcută de Blue Air: „Nu mă sperie această sesizare, cum nu m-au înspăimântat nici tentativele de a mă pune la punct”

Horia Constantinescu, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, a vorbit despre plângerea efectuată împotriva sa de către Blue Air, spunând că nu este deloc speriat sau intimidat și chiar mai mult, este 100% convins că în scurt timp se va face lumină în aces caz care a afectat sute de turiști români.

Preşedintele ANPC, răspuns pentru Blue Air

„Am citit comunicatul celor de la Blue Air fără nicio încărcătură emoţională. După ce au păcălit cu bună ştiinţă câteva sute de mii de pasageri, după ce nu au rambursat câteva zeci de milioane de euro, după ce n-au respectat niciuna dintre măsurile stabilite de către Autoritatea noastră, iată că singurul lucru pe care dovedesc că pot să-l facă este să arunce petarde cu fum pentru a distrage atenţia de la ceea ce cu adevărat au făcut.

Reciteam în presă, zilele trecute, încrengătura din spatele acestui operator economic şi faptul că nici astăzi probabil nu se ştie unde şi cum au ajuns banii ce ar fi trebuit să fie rambursaţi consumatorilor.

Nu mă sperie această sesizare, cum nu m-au înspăimântat nici tentativele de a mă pune la punct. Sunt convins că se va face lumină şi abia atunci o să înţelegem care este dimensiunea abaterilor în raport cu consumatorii”, a spus Horia Constantinescu, în replică la un comunicat al companiei Blue Air Aviation SA.

În comunicatul menționat se precizează că afirmaţiile publice ale preşedintelui ANPC ar fi complet false, tocmai de aceea Blue Air a formulat plângere penală împotriva sa, care deja a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

Avion Blue Air

Horia Constantinescu a ținut să mai scoată în evidență faptul că la începutul verii fusese dat un anunț conform căruia Blue Air se pregătește să iasă de pe piaţă şi să descarce activitatea către o altă companie, astfel că Blue Air are pregătit deja un nume, ceea ce a confirmat faptul că parte dintre acţionari au legătură cu compania sancţionată.

„Ori s-au nimerit lucrurile, ori acesta era adevărul încă de atunci. Mai mult decât atât, în materialele transmise de către noi structurilor de cercetare penală arătăm o anvergură mult mai mare decât ceea ce încearcă cu disperare să-mi aducă mie ca acuze”, a mai spus preşedintele ANPC.

În cursul zilei de miercuri, operatorul aerian Blue Air a anunţat printr-un comunicat că a formulat o plângere penală împotriva preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, acuzându-l că a dorit producerea unor daune materiale extrem de mari companiei, prin afirmaţii false declarate în presă.

Reprezentanţii Blue Air au ținut să mai precizeze că avocatul Blue Air se află la dispoziţia organelor de urmărire penală, cu scopul de a prezenta toate aspectele de fapt, chiar dacă asta va însemna să fie efectuat chiar și un test poligraf.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...