Scandal între Blue Air și șeful ANPC. Compania aeriană, plângere penală împotriva acestuia

Beatrice Dumitru 05.10.2022, 17:15
Scandal între Blue Air și șeful ANPC. Compania aeriană, plângere penală împotriva acestuia

Scandalul continuă între compania Blue Air și Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Operatorul aerian a anunțat că a formulat o plângere penală împotriva preşedintelui ANPC, Horia Constantinescu. Iată de ce îl acuză Blue Air pe acesta.

Blue Air, plângere penală împotriva șefului ANPC

Pe data de 4 octombrie, ANPC a informat că a sancţionat Blue Air cu peste zece milioane de lei pentru cursele anulate începând cu data de 15 iunie 2022 şi până în prezent. Reprezentanții agenției au precizat că echipa de control a constatat utilizarea practicilor comerciale incorecte pe scară largă.

La o zi de la primirea amenzii, Blue Air a anunțat că a depus o plângere penală împotriva lui Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, pe care îl acuză de comunicare de informaţii false, care oferă „câmp liber” către un adevărat monopol principalului său competitor, Wizz Air.

Scandal între Blue Air și șeful ANPC. Compania aeriană, plângere penală împotriva acestuia
Blue Air a suspendat toate zborurile.

 

Având în vedere faptul că, pentru primele acte materiale ale infracţiunii mai sus menţionate, Blue Air a formulat deja o plângere penală, înregistrată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în data de 19 august 2022 şi pentru a nu interfera în absolut niciun mod în activitatea de urmărire penală, ne abţinem de la orice alte comentarii privitoare la activitatea lui Constantinescu Horia, punând la dispoziţia reprezentanţilor mass-media o copie a plângerii penale mai sus menţionate, precum şi dovada înregistrării acesteia”, se arată într-un comunicat al companiei aeriene.

De ce mai este acuzat șeful ANPC

Blue Air mai susține că șeful ANPC urmărește ca cea mai mare societate de transport aerian cu capital integral românesc, privat, să fie nevoită să își înceteze activitățile. Wizz Air este principalul concurent al Blue Air și a anunţat tarife speciale pentru pasagerii cărora li s-au anulat zborurile.

Suntem convinși că această nouă comunicare de informații false a fost declanșată de anunțul investitorilor interesați în preluarea și reorganizarea Blue Air, anunț făcut în data de 30 septembrie 2022, posibilitatea salvării Blue Air fiind una care pare să nu convină lui Horia Constantinescu”, mai arată Blue Air în comunicat.

Pe lângă amenda de zece milioane de lei, compania aeriană Blue Air a mai fost sancționată în luna iulie cu două milioane de euro, tot pentru anularea zborurilor și nereturnarea banilor pe bilete.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...