Homeopatia veterinară, introdusă pentru prima oară la Iași. Adio depresiei și anxietății animalelor de companie

Aurora Popa 08.04.2021, 17:09
Homeopatia veterinară, introdusă pentru prima oară la Iași. Adio depresiei și anxietății animalelor de companie

Homeopatia veterinară, pentru prima oară la Iași. Depresie, anxietate, frică, drenaj sau gelozie sunt doar câteva afecțiunile de care suferă adesea animalele de companie și pentru care chiar există tratament. Pentru mamifere, abordarea este mult mai simplă acum cu ajutorul medicamentelor homeopatice care nu provoacă dependență sau afecțiuni secundare.

Homeopatia veterinară, pentru prima oară la Iași

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași a apărut primul ghid practic de terapie homeopată care poate veni în ajutorul tuturor stăpânilor de animale de companie. Tehnica terapeută, aflată la început în țara noastră este explicată în cele două părți ale ghidului. În fapt, homeopatia veterinară a evoluat odată cu cea umană și se bazează pe proverbul românesc „cui pe cui se scoate”. Metoda terapeutică constă în administrarea de doze mici a substanțelor care în doze mari ar provoca simptomele bolii respective.

Medicația homeopată poate utilizată ca atare, alternativ. În situații care nu cer prioritar, o medicație alopată sau de altă natură. Remediile homeopate peste 3000 la număr, provin din regnul mineral, vegetal și animal. Sunt fabricate într-un stil propriu. Din substanța de bază se fac diluții și dinamizări, a declarat dr. Irina Lipovan, autor ghid.

Depresie, drenaj, constipație, cataractă, abces sunt diversele afecțiuni care se găsesc rezumate și pentru care se gasesc sfaturi în ghid. „ Homeopatia Veterinară” este semnat de dr. Lipovan de la Iași și dr. Marie-Noelle Issautier din Franța și la publicarea căreia a presupus o colaborare de peste 5 ani.

Homeopatia veterinara, pentru prima oara la Iasi
Homeopatia veterinara

O mămică a venit acasă de la spital, cu bebelușul, moment în care comportamentul câinelului din casă s-a schimbat total. A început să vomite, fiind gelos, să nu mai mănânce. A venit la mine și din fericire, tratamentul homeopat a dus, foarte rapid, la dispariția acestor tulburări de comportament, a spus dr. Irina Lipovan, autor ghid.

Suzy, un metis- husky în vârstă de 13 ani, s-a prezentat alături de stăpână la Spitalul de Urgență Veterinară din cadrul Universității. Are o formațiune în partea stângă a maxilarului, însă stăpâna dorește să solicite terapia homeopată. Cred că înainte de a fi intervenția chirurgicală, o să intre pe un tratament homeopatic pentru că eu sunt foarte convinsă de efectele pozitive ale acestor tratamente, a spus Elena Nistor, stăpânul unui câine.

Homeopatia veterinară a apărut și a evoluat în strânsă legătură cu homeopatia umană. În Franța, Belgia sau Germania, de exemplu, medicii veterinari utilizează medicamentele homeopate, atât pentru animalele de companie, cât și în creșterea intensivă a animalelor de rentă.

Urmăriți Impact.ro și pe