Haosul mobilizării. Oficialii Kremlinului recrutează morți pentru a lupta în Ucraina. Rușii, forțați să se înroleze, beau și se încaieră

Mihnea Tălău 24.09.2022, 16:34
Haosul mobilizării. Oficialii Kremlinului recrutează morți pentru a lupta în Ucraina. Rușii, forțați să se înroleze, beau și se încaieră

Recrutarea haotică a rușilor la ordinul lui Vladimir Putin continuă, pe măsură ce apar mai multe videoclipuri cu insubordonare și încăierare în stare de ebrietate din partea celor recrutați pentru a fi înrolați si trimiși să lupte în Ucraina.

Adevărata față a războiului lui Putin

La doar câteva zile după ce liderul de la Kremlin a anunțat o mobilizare parțială, adevărata realitate a războiului lui Putin din Donbas este evident că cetățenii disperați ai Rusiei își dau seama că mii de oameni au primit ordinul de chemare.

Videoclipurile arată recruți reticenți la birourile de recrutare și la punctele de adunare care ciocnesc sticle și beau până la epuizare, în timp ce comandanții militari încearcă să-i pună în ordine înainte de a se urca în autobuze și avioane, scrie Daily Mail.

Disperarea lui Putin pentru carne de tun proaspătă este atât de mare încât încearcă chiar să cheme ruși care au murit deja, inclusiv un bărbat care a decedat la vârsta de 40 de ani în timp ce era conectat la un ventilator într-un spital din orașul său natal siberian Ulan-Ude, în decembrie 2020, în plină pandemie COVID-19.

Între timp, zborurile din Rusia s-au epuizat, iar punctele de trecere a frontierei în Armenia, Georgia și Kazahstan, aflate în apropiere, sunt blocate cu până la 30 de ore, deoarece rușii întreprinzători apelează la scutere pentru a depăși cozile de ieșire din coșmarul totalitar al lui Putin.

Mersul pe jos până la punctul de frontieră nu este permis, dar scuterele au fost permise până acum, iar antreprenorii locali le vând rușilor care încearcă să fugă de chemarea lui Putin.

Un paragraf ascuns cere mobilizarea unui milion de persoan

Un al șaptelea paragraf ascuns în decretul de mobilizare marțială al lui Putin permite Ministerului rus al Apărării să mobilizeze un milion de persoane, a informat o sursă din cadrul administrației lui Vladimir Putin, informează publicația Novaya Gazeta.Europe.

De asemenea, se crede că proiectul vizează în mod disproporționat regiunile rusești și rușii non-etnici, orientându-se puțin mai clar spre centrele de populație din clasa de mijloc din Moscova și Sankt Petersburg, unde potențialul de protest organizat este mult mai mare.

Rapoartele din satele și orașele din regiunea îndepărtată a Siberiei din Rusia sugerează că studenții sunt scoși în masă din universități pentru a se înrola în armată, iar bărbații – uneori de vârstă mijlocie – sunt treziți în miez de noapte pentru a li se înmâna documentele de recrutare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...