REPORTAJ

Haos și aglomerație la târgurile de Crăciun. Oamenii s-au înghesuit zeci de minute, iar sistemul online s-a blocat

Adriana Olaru 28.11.2021, 15:58

A fost o aglomerație de nedescris, seara trecută, la Târgul de Crăciun din Capitală, în primul weekend în care a avut porțile deschise pentru vizitatori. S-au format cozi uriașe la intrare, pentru că oamenii au fost nevoiți să-și cumpere bilete, iar toți cei care au intrat au fost obligați să demonstreze că sunt vaccinați. Astfel, pentru fiecare om care a trecut pragul târgului au fost necesare câteva minute, timp necesar pentru a achita biletele și a-i fi verificat certificatul COVID.

După ora 18:00, sute de oameni s-au înghesuit într-un șir enorm care înconjura zona în care este amenajat târgul de Crăciun din Piața Universității. Oamenii au fost nevoiți să aștepte chiar și 50 de minute pentru a ajunge să-și cumpere un bilet de intrare la târg. Una dintre marile probleme a fost că la intrarea în târg este amplasată o singură căsuță la care se vâd bilete de intrare, în care lucrează doar doi angajați.

Nervi întinși la maximum și cozi uriașe

Anul acesta este pentru prima dată când bucureștenii trebuie să plătească un bilet de intrare la târgul amenajat în Piața Universității. Cei care aleg să-și cumpere bilet pe loc, la intrare în târg, trebuie să scoată din buzunar 7 lei. Cei care aleg să-și achiziționeze un bilet online beneficiază de o reducere de doi lei, astfel că trebuie să plătească doar cinci lei. Sâmbătă seară, din cauza suprasolicitării sistemului, acesta s-a blocat și nimeni nu a mai putut să-și achite un bilet online pentru zilele următoare. Pentru copiii care au sub 12 ani, intrarea este gratuită. Cei prezenți la târgul de Crăciun s-au plâns din cauza timpul pe care au fost nevoiți să-l petreacă la coadă.

Stăm deja de 30 de minute, cred că o să ajungem să intrăm mâine. Nu mă așteptam să fie atât de aglomerat, speram că o să fie mai liber mai ales că e nevoie de vaccin. Sunt mulți oameni, mă gândesc totuși că dacă am așteptat atât n-are rost să mai plec, explică un tânăr de 20 de ani care stă la rând.

Haos si aglomeratie la targurile de Craciun. Oamenii s-au inghesuit zeci de minute, iar sistemul online s-a blocat
Târgul de Crăciun din Piața Universității, București

Unii însă sunt nemulțumiți că nu au apucat să își facă și doza a doua de vaccin și vor să intre la târgul din Capitală.

Păi m-am vaccinat tocmai ca să pot să merg unde vreau și nu mă lasă că nu am dovada finală. Nu ne-a zis nimeni în cât timp de vine, eu ce să fac acum că vreau și eu cu băiatul să intrăm, nu mi se pare deloc corect, spune o altă bucureșteancă din coadă care se întinde pe sute de metri.

După aglomerația mare de sâmbătă seara, oficialii au anunțat noi măsuri pentru cei care vor să participe la târgul de Crăciun de la Universitate. Astfel, programul de funcționare a fost modificat, iar târgul își închide porțile pentru vizitatori mai devreme cu o oră, adică la 21:00. De asemenea, a fost impusă și o limită în ceea ce privește numărul celor care pot fi simultan în interior. Doar 1.000 de persoane pot participa la evenimentul din centrul Capitalei și toți oameni sunt obligați să poarte mască. În realitatea, nu toți vizitatorii purtau masca corect, astfel încât să le fie acoperite nasul și gura, iar alții nu aveau deloc. În ceea ce privește distanțarea socială, niciun vizitator nu ținea cont de aceste măsuri de prevenție.

Aglomerație și la târgul de la Sibiu

Și la Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost o aglomerație uriașă seara trecută, oamenii au stat unul în spatele celuilalt, iar cozile s-au întins pe mai multe rânduri. Unii au stat chiar și o oră până să ajungă la zecile de căsuțe amplasate în centrul istoric al orașului Sibiu. Polițiștii au patrulat non-stop printre vizitatori pentru a se asigura că oamenii poartă masca de protecție. Din păcate, însă, nici aici nu toți vizitatorii au respectat legea.

Urmăriți Impact.ro și pe