Cum arată târgul de Crăciun din București. S-a deschis deja, s-au aprins și luminițele. FOTO

Ana Anitoiu 26.11.2021, 21:07

Târgul de Crăciun din București s-a deschis vineri seară, când s-au aprins și luminițele de sărbători. Anul acesta, intrarea este cu plată și se permite doar persoanelor care au un certificat verde, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cum arată Târgul de Crăciun din București

Bradul de Crăciun din Piaţa Universităţii s-a luminat, iar luminile de deasupra târgului de Crăciun s-au aprins, la fel ca în restul Capitalei. Bucureștenii și vizitatorii pot admira mii de decoraţiuni, figurine 3D și perdele luminoase ce au mai fost folosite și în anii trecuți.

Decorațiunile de sărbători au fost instalate pe bulevardele Lascăr Catargiu, Magheru, Kiseleff, Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, rond Piaţa Presei şi rond Beijing. Instalarea luminilor a costat doar un milion de lei spre deosebire de 10 milioane de lei, cât a plătit Primăria în anii trecuți. Deschideți galeria foto de mai sus!

Cum arata Targul de Craciun din Bucuresti
Imagine de la Targul de Craciun din Bucuresti

Programul Târgului de Crăciun din București. Ce pot găsi vizitatorii

Târgul de Crăciun din București, instalat pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, va fi deschis până pe 26 decembrie. Programul este de luni până vineri de la 12:00 la 22:00 şi sâmbătă şi duminică de la 10:00 la 22:00.

Vizitatorii Târgului de Crăciun din București pot cumpăra, printre altele: produse artizanale, clopoţei, coroniţe, globuri pictate manual și alte decoraţiuni şi ornamente. În plus, aceștia pot cumpăra: plăcinte și cozonaci, turtă dulce, prăjituri, ciocolată de casă, băuturi și gustările calde.

Cât costă intrarea la Târgul de Crăciun din București

Anul acesta, în premieră, intrarea la Târgul de Crăciun din București nu este gratuită. Condiționată de prezentarea unui certificat verde, intrarea costă 5 lei online și 7 lei la casa de bilete de la locație. Copiii cu vârste mai mici de 12 ani au acces gratuit.

Copiii de până la 12 ani care vor să intre la Târgul de Crăciun din București trebuie să fie însoțiți de o persoană majoră vaccinată împotriva coronavirusului sau aflată între a 15-a zi și a 180-a zi după confirmarea infectării. Persoanele care vin din țări membre ale Uniunii Europene trebuie să prezinte un Certificatul Digital European Covid-19.

Totodată, Primăria Capitalei a anunțat că măștile de protecție sunt obligatorii în spațiul Târgului de Crăciun din București și că vizitatorii trebuie să treacă printr-un triaj observațional sau termoscanare. Singura excepție admisă de la purtarea măștii de protecție este pentru copiii cu vârste mai mici de cinci ani.

Primăria Municipiului Bucureşti va mai deschide doua târguri de Crăciun. Unul dintre acestea este dedicat copiilor și va fi instalat în zona Decebal, iar cel de-al doilea va fi organizat în Centrul Vechi, unde vor putea fi văzute diverse decorațiuni de Crăciun ale unor designer

Colaj Foto :Narcisa Tomulescu

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...