Halep și Răducanu şi-au aflat adversarele de la Transylvania Open 2021. Cu cine se vor duela

Ana Anitoiu, Daria Petrescu 24.10.2021, 10:49
Halep și Răducanu şi-au aflat adversarele de la Transylvania Open 2021. Cu cine se vor duela

Simona Halep și Emma Răducanu şi-au aflat adversarele de la Transylvania Open 2021, ce va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 23 – 31 octombrie 2021. Turneul de tenis va avea loc fără spectatori, conform noilor măsuri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), iar organizatorii au transmis un mesaj dur către autorități, în contextul în care apucaseră să vândă toate biletele.

Cu cine vor juca Halep și Răducanu la Transylvania Open 2021

După ce a avut loc tragerea la sorți, fostul lider mondial Simona Halep a aflat că o va întâlni la Transylania Open 2021 pe Gabriela Ruse. Câștigătoarea US Open, Emma Răducanu, va juca împotriva jucătoarei slovene Polona Hercog.

Simona Hlep și Emma Răducanu au fost repartizate pe aceeași parte de tablou. Ele s-ar putea întâlni în semifinalele acestui turneu. În plus, va avea loc un meci între Irina Begu și Irina Bara. Tabloul principal de la Transylvania Open 2021 arată astfel:

 • Simona Halep – Elena Gabriela Ruse
 • Andrea Petkovic – Varvara Gracheva
 • Jaqueline Cristian – Kaja Juvan
 • Anastasia Potapova – Alja Tomljanovic
 • Emma Răducanu – Polona Hercog
 • Ana Bogdan – Ivana Jorovic
 • Jucătoare din calificări – Mona Barthel
 • Bernarda Pera – Marta Kostyuk
 • Irina Begu – Irina Bara
 • Camila Osoria – Rebecca Peterson
 • Jucătoare din calificări – Andreea Prisăcariu
 • Jil Teichmann – Jucătoare din calificări
 • Jucătoare din calificări – Anhelina Kalinina
 • Jucătoare din calificări – Anna-Lena Friedsam
 • Danka Kovinic – Alison Van Uytvanck
 • Jucătoare din Calificări – Anett Kontaveit
Halep si Raducanu si-au aflat adversarele de la Transylvania Open 2021. Cu cine se vor duela
Organizatorii Transylvania Open 2021, foc si para

Organizatorii Transylvania Open 2021, foc și pară din cauza interzicerii accesului spectatorilor

Organizatorii turneului de tenis s-au făcut foc și pară după ce au fost anunțate noi restricții pentru România, în contextul evoluției epidemiologice îngrijorătoare. Aceștia au apucat să vândă toate biletele și au precizat că au redus mult numărul de spectatori, astfel încât să poată fi respectată regula distanțării.

”E o veste care ne-a lăsat fără cuvinte. Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am redus capacitatea de la 10.000 la 1.500 de locuri pe zi. Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am fost forțați să le spunem copiilor de până în 12 ani că nu putem să îi primim la turneu. Ne-am dorit să ne bucurăm de tenis, să vedem jucătoare de top, să fim alături de partenerii noștri, care la rândul lor au înțeles importanța evenimentului”, au transmis organizatorii.

Directorul turneului Transylvania Open: ”Rugăm autoritățile să fie cerebrale”

De asemenea, directorul turneului Transylvania Open, Patrick Ciorcilă, le-a cerut autorităților să fie ”cerebrale” în privința accesului spectatorilor la astfel de evenimente. El a atras atenția că noua interdicție ar însemna o puternică lovitură financiară pentru organizatori și că această decizie nu ar încuraja bunul mers al campaniei de vaccinare anti-Covid-19 în România.

”Am reușit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată șansa să îl vadă live, decât la competiții în afara țării. Este un eveniment de interes internațional, în care am investit enorm și la care am lucrat cu sufletul. Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive.

Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare. Practic, înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populației”, a transmis Patrick Ciorcilă.

Ce măsuri de siguranță au fost luate pentru Transylvania Open 2021

În plus, directorul turneului a enumerat ce măsuri de siguranță au fost luate pentru desfășurarea Transylvania Open 2021 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în afară de reducerea capacității de la 10.000 la 1.500 de locuri pe zi. Acestea sunt:

 • S-a comunicat că fiecare spectator trebuie să stea la o distanță de un scaun unul față de celălalt, iar accesul în sală al copiiilor mai mici de 12 ani este interzis;
 • Toate persoanele implicate în organizarea și desfășurarea turneului sunt vaccinate anti-Covid-19 cu schemă completă și sunt testate;
 • Toate conferințele de presă vor fi organizate online, iar jucătoarele de tenis nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanții mass media;
 • În două zile s-au făcut 300 de teste Covid-19 și nicio persoană cu factor de risc nu va avea acces în zona de desfășurarea a evenimentului.

Organizatorii Transylvania Open au mai transmis că au nevoie de colaborarea autorităților centrale și că nu este prea târziu să fie schimbată propunerea CNSU, ce trebuie să fie validată de o hotărâre de Guvern.

”În cel de-al 12-lea ceas, rugăm Guvernul României să asigure cadrul legal pentru ca persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală și sunt în intervalul dintre a 15-a și a 180-a zi de la infectare să aibă acces la eveniment, așa cum am gândit de la început turneul Transylvania Open”, au mai spus organizatorii turneului Transylvania Open 2021.

Urmăriți Impact.ro și pe