Ce a spus Emma Răducanu după ce a ajuns în România. Noua senzaţie a tenisului va juca la Transylvania Open

Ce a spus Emma Răducanu după ce a ajuns în România. Noua senzaţie a tenisului va juca la Transylvania Open

Emma Răducanu a ajuns în România, fiind cea mai nouă senzație a tenisului din întreaga lume. Jucătoarea de tenis urmează să participe la cel ma mare turneu susținut pe teritoriul țării noastre, Transylvania Open.

Mesajul pe care l-a transmis Emma Răducanu când a ajuns în România

Emma Răducanu se află în România pentru a participa la Transylvania Open. Aceasta a aterizat vineri noaptea pe aeroportul din Cluj Napoca, fiind însoțită de către tatăl ei. Turneul de tenis va avea loc la Cluj, însă spectatorii vor lipsi din tribune din cauza noilor restricții. Organizatorii competiției sportive au cerut autorităților să facă o excepție în acest caz.

Cea mai nouă senzație a tenisului mondial a fost așteptată de către directorul turneului, Patrick Ciorcilă. În aeroport, aceasta a fost întrebată dacă se bucură să se afle în România, sportiva spunând: ”Da, desigur!”. Totodată, a fost întrebată cum a decurs zborul, afirmând că a fost unul ”minunat”.

Atât Emma Răducanu cât și celelalte jucătoare de top au fost așteptate la hotel cu diferite cadouri tradiționale, printre care și o ie. Ciorcilă a făcut un apel către autorități pentru a permite accesul persoanelor vaccinate în cadrul tribunelor, având în vedere că această competiție sportivă reprezintă cel mai puternic turneu WTA organizat pe teritoriul României, iar lovitura financiară ar fi foarte puternică.

emma răducanu
Emma Raducanu a sosit pe aeroportul din Cluj Napoca impreuna cu tatal ei

Organizatorii doresc spectatori în tribune

În cadrul turneului vor participa mai multe jucătoare de top, fiind cel mai mare turneu organizat vreodată în România și totodată dându-le românilor șansa să le vadă evoluând pe teren în mod real. Din cauza restricțiilor, competiția sportivă ar urma să aibă loc fără spectatori, lucru care trezește nemulțumiri în rândul organizatorilor.

”Este un eveniment de interes internaţional, în care am investit enorm şi la care am lucrat cu sufletul. Rugăm autorităţile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competiţiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populaţiei vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare şi reprezintă o campanie anti-vaccinare. Practic, înţelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populaţiei”, spune Patrik Ciorcilă.

Organizatorii Transylvania Open au afirmat că au impus toate măsurile de siguranță necesare, dar și măsuri importante. Totodată, capacitatea sălii a fost redusă de la 10.000 de locuri la 1.500 de locuri pe zi, pentru ca la această competiției să poată participa și spectatorii. Patrick Ciorcilă a afirmat că absolut tot personalul implicat în organizarea și desfășurarea turneului sunt complet vaccinate.

”Am comunicat din start că fiecare spectator trebuie să stea la o distanţă de un scaun unul faţă de celălalt, iar copii mai mici de 12 ani nu au acces în sală. Nu mai vorbim de faptul că întreg staff-ul şi toate persoanele implicate în organizarea şi desfăşurarea turneului au schema completă de vaccinare şi sunt testate. Toate conferinţele de presă vor avea loc online, iar jucătoarele nu vor intra în contact direct cu publicul sau reprezentanţii media. Am făcut în 2 zile 300 de teste şi nicio persoană cu factor de risc nu va intra în zona de desfăşurarea a evenimentului. În ultimele două săptămâni am vândut bilete respectând întru totul legea, doar persoanelor vaccinate şi care deţin certificatul verde. Aproape toate biletele sunt vândute”, a mai adăugat Ciorcilă.

Urmăriți Impact.ro și pe