Cum arată arena BT din Cluj-Napoca, sala în care vor juca Simona Halep şi Emma Răducanu. „Este un turneu mai costisitor”

Nicu Stan 22.10.2021, 14:29
Cum arată arena BT din Cluj-Napoca, sala în care vor juca Simona Halep şi Emma Răducanu. „Este un turneu mai costisitor”

Cum arată arena BT din Cluj-Napoca, sala în care vor juca Simona Halep şi Emma Răducanu. Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a fost amenajată astfel încât să poată găzdui două meciuri în același timp, în cadrul Transylvania Open.

Organizatorii Transilvanya Open au amenajat BT Arena din Cluj, astfel încât să poată susține jucarea a două meciuri de tenis în același timp

Arena BT din Cluj-Napoca a fost reamenajată, astfel încât este pregătită să găzduiască a doua competiție de calibru WTA 250 desfășurată în România în acest an, Transylvania Open.

După Winners Open, organizatorii de la Cluj au dezvăluit că prețul derulării Transylvania Open este mai mare, întrucât au fost nevoiți să amenajeze două terenuri în Sala Polivalentă, pentru care au folosit o prelată cu izolare fonică.

Arena BT din Cluj Napoca va putea susține doua partide de tenis in acelasi timp
Arena BT din Cluj Napoca va putea susține doua partide de tenis in acelasi timp

Amenajarea BT Arena Cluj-Napoca a costat peste 1 milion de euro

Astfel, în arena sportivă vor fi amplasate două terenuri, despărțite de cortine negre ridicate la o înălțime de 16 metri. De asemenea, în Sala Polivalentă vor putea avea loc meciuri în paralel, iar eforturile logistice sunt, în mod firesc, costisitoare.

”Această prelată a fost produsă de noi. Are două straturi antifonice, sunt 5-6 metri distanță între ele, deci facem tot ce putem pentru a izola fonic. Este un turneu mai costisitor decât cel din vară (Winners Open) din cauza acestor provocări logistice. Sărim, cu siguranță, de un milion de euro”, a spus directorul turneului, Patrick Ciorcilă, potrivit gsp.ro.

Când începe turneul Transylvania Open

Mai este doar o zi până la startul Transylvania Open, care va debuta sâmbătă, pe 23 octombrie.

Atunci vor începe meciurile de pe tabloul de calificări, la care vor participa jucătoare precum Andreea Prisăcariu, Ana Bogdan, Briana Szabo, Ilinca Amariei și Irina Bara.

Ce jucătoare de tenis vor mai participa la Transylvania Open 2021

Pe tabloul principal vor lua startul 32 de sportive, favorita numărul 1 urmând a fi Garbine Muguruza, în vârstă de 28 de ani, locul 5 WTA.

În afară de ea, alte două câștigătoare de Grand Slam vin la Cluj-Napoca: Simona Halep, 30 de ani, locul 19 WTA și Emma Răducanu, în vârstă de 18 ani, locul 24 WTA.

Garbine Muguruza,  locul 5 WTA, abia așteaptă să ajungă din nou în țara noastră

”Hei, ce faci?”, a întrebat iberica în limba română, într-un videoclip publicat de organizatori. Și-a continuat mesajul în engleză: „Sunt foarte fericită să mă întorc în România. De această dată, la Cluj-Napoca, pentru Transylvania Open. Mulțumesc mult pentru wild card, pentru invitație. Abia aștept să fiu acolo!”, a scris Garbine Muguruza pe pagina proprie de socializare.

Urmăriți Impact.ro și pe