George Simion vrea ca oamenii să iasă în stradă pentru anularea restricțiilor în București. ”Trăim în dictatură”

Cristian Cojocaru 07.03.2021, 15:20
George Simion vrea ca oamenii să iasă în stradă pentru anularea restricțiilor în București. ”Trăim în dictatură”

După ce noile restricții la nivelul Capitalei au fost anunțate, liderul AUR, George Simion invită toți oamenii să iasă în stradă. Din punctul de vedere al președintelui AUR, aceste noi măsuri afectează atât libertatea oamenilor cât și economia.

George Simion invită oamenii să iasă în stradă

Liderul AUR face apel la populație, chemându-i în stradă pentru a protesta împotriva noilor măsuri anunțate la nivelul Capitalei. Bucureștiul va intra de mâine în scenariul roșu, lucru care obligă la închiderea restaurantelor. George Simion a postat o filmare făcută în Centrul Vechi din București, loc care va deveni pustiu din nou începând cu 8 martie. Liderul AUR consideră că acesta este un demers civic și nicidecum unul politic.

„Iar se instaurează codul roșu, restricții și închiderea restaurantelor și afacerilor românești, parcă programatic. (…) Pe noi nu ne pun să votăm starea de alertă, pentru că mâine aș vota ieșirea din orice stare și revenirea la normalitate. Trăim într-o dictatură în care oameni fără nume decid pentru noi, pentru afacerile românești, pentru soarta copiilor noștri.

Nu avem cum să ne manifestăm în parlament și singura cale prin care putem atrage atenția este să fim vocali. Trebuie să fim foarte vocali, să țipăm dacă e nevoie și să vă avem pe voi alături, în stradă, protestând… pentru că iar vin restricțiile, iar vin interdicțiile și nu mai suportăm Mergem până la capăt!” – a fost mesajul lui George Simion către români.

Românii sunt invitați de către liderul AUR pentru a protesta împotriva măsurilor anunțate la nivelul Capitalei
Românii sunt invitați de către liderul AUR pentru a protesta împotriva măsurilor anunțate la nivelul Capitalei

Un alt demers al AUR a fost anunțat

Un alt demers al membrilor AUR constă într-o cerință înaintată Guvernului dar și CNSU. Potrivit acesteia, membrii consideră că restricțiile ar trebui ridicate în noaptea de Înviere. Politicienii sunt de părere că este o sărbătoare de o extremă importanță pentru credincioși, indiferent că vorbim despre catolici sau creștini-ortodocși. Membrii AUR au afirmat că în ciuda tuturor riscurilor pe care și le vor asuma, ei vor merge la biserică pentru a lua Lumina Sfântă.

„Alianța pentru Unirea Românilor cere Guvernului și CNSU, ținând seama de importanța covârșitoare a sărbătorii Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, corectarea hotărârilor ce impun restricții de deplasare, cu referire specială la noaptea Învierii, în data de 4 aprilie pentru Paștele catolic și 2 mai pentru Sfintele Paști serbat de ortodocși.

În aceste sfințite nopți, creștinii își doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricțiile de deplasare între orele 23:00-05:00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 și prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut”, a transmis AUR.

Urmăriți Impact.ro și pe