Guvernul scoate 5 milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air

Mihnea Tălău 07.09.2022, 15:54
Guvernul scoate 5 milioane de lei, din fondul de rezervă, pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air

Guvernul a aprobat, miercuri, alocarea a 5 milioane de lei pentru repatrierea românilor afectați de scandalul Blue Air. Banii provin din fondul de rezervă al Executivului.

Guvernul suportă costurile de repatriere pentru cetățenii români

„Guvernul a aprobat hotărârea prin care a alocat sume suplimentare din fondul de rezervă pentru a suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor pentru a suporta costurile de repatriere pentru cetățenii români și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență. Aceste costuri suplimentare sunt 5 milioane de lei, reprezentând credite de angajament și credite bugetare din fondul de rezervă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Ironii in presa maghiara pentru Guvernul roman

El a spus că MAE va informa cetățenii români din străinătate cu privire la măsurile Guvernului.

„La rândul său, Ministerul Transporturilor și Tarom răspund de modul de utilizare, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite fondului de rezervă”, a adăugat Cărbunaru.

Cu doar o zi în urmă, compania Blue Air a anunţat anularea tuturor zborurilor programate să decoleze de pe aeroporturile din România, până luni seara inclusiv, pe 12 septembrie 2022, după ce Administraţia pentru Fondul de Mediu a decis să blocheze conturile sale, din cauza unor datorii de peste 28 de milioane de lei.

Prioritară este aducerea în țară a românilor aflați pe aeroporturi din afara granițelor

Premierul Nicolae Ciucă a transmis marţi că, din estimările de la acel moment, sunt aproximativ 3.000 de călători blocaţi în aeroporturi din străinătate.

„Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi din afara granițelor”, a declarat la finalul ședinței purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministerul Afacerilor Extrene (MAE) a activat un număr unic de telefon al call-center-ului la care cetățenii români aflați pe aeroporturi din afara țării noastre își pot semnala prezența și pot solicita asistență consulară. Și, de asemenea, pot să solicite sprijin pentru a ajunge acasă. Numărul de telefon care le este pus la dispoziție de MAE, este 0040751084537.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...