Guvernul Ciucă, șanse mari să treacă? Ciolacu: ”Ne vom vedea cu el”. Barna: ”Cîțu spune că are sprijinul PSD”

Stan Filon, Maria Irina 21.10.2021, 23:33
Guvernul Ciucă, șanse mari să treacă? Ciolacu: ”Ne vom vedea cu el”. Barna: ”Cîțu spune că are sprijinul PSD”

Nicolae Ciucă a început negocierile pentru ca guvernul său să primească votul necesar în Parlament! Astfel, liberalul va merge la sediul PSD din Bulevardul Kiseleff, după ce social-democrații au decis după o ședință a conducerii partidului să se întâlnească cu premierul desemnat.

Guvernul Ciucă, șanse mari să treacă? Premierul desemnat se întâlnește cu șefii PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că în urma unei ședințe cu codnucerea partidului s-a decis ca PSD să poarte discuții cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Pentru această întâlnire, liberalul Nicolae Ciucă va fi nevoit însă să meargă la sediul PSD!

”Am luat o decizie în cadrul BPN ca să ne vedem cu prim-ministrul desemnat. E și normal să ne vedem cu premierul desemnat, este un moment dificil prin care trece România. Este o solicitare din partea prim-ministrului desemnat. Cum cred că este corect ne vedem la sediul PSD. Nu am avut o discuție, s-a arătat o intenție de a avea loc această întâlnire”, a spus Ciolacu. Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării, să formeze un nou guvern, după ce cabinetul propus de Dacian Cioloș a fost respins de Parlament.

Guvernul Ciuca, sanse mari sa treaca
Guvernul Ciuca, sanse mari sa treaca? Premierul desemnat merge la sediul PSD pentru negocieri

Social-democrații îl cheamă pe Ciucă la sediul PSD

Discuțiile dintre PNL și PSD par a fi însă destul de avansate. Cel care a venit cu amănunte a fost chiar fostul lider al USR-PLUS, Dan Barna. Acesta a spus că partidul din care face parte se va afla în opoziție, deși Florin Cîțu nu a mai fost propus ca premier.

Barna a spus că Dacian Cioloș a fost anunțat de președintele PNL Florin Cîțu că guvernul Ciucă are deja susținere în Parlament. ”Din moment ce ni s-a spus că acest guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e puțin probabil să votăm un astfel de guvern, nu există niciun motiv”, a spus Dan Barna întrebat cum va proceda USR în cazul învestirii guvernului Ciucă.

”În realitate, în toată această criză, au realizat două variante: fie PNL continuă și se trece la USL 2.0, fie se continua cu USR și se refăcea coaliția. Decizia celor de la PNL înțelegem că a fost de a continua împreună cu PSD, o colaborare și o suținere care exista deja de o lună și jumătate, ne amintim toată susținerea explicită de la moțiunile de cenzură. USR va intra în opoziție în acest moment, acest lucru este foarte clar, sau suntem deja în opoziție după comunicările făcute astăzi. Vom fi un partid de opoziție, care în mod responsabil va susține proiectele importante și reformele de care România are nevoie și care se află pe agenda USR”, a precizat Dan Barna.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...