Primele declarații ale lui Nicolae Ciucă după întâlnirea cu Klaus Iohannis. Cu cine va negocia votarea guvernului

Nicu Stan 21.10.2021, 15:55
Primele declarații ale lui Nicolae Ciucă după întâlnirea cu Klaus Iohannis. Cu cine va negocia votarea guvernului

Nicolae Ciucă a făcut primele declarații după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, care l-a desemnat ca premier al României, la propunerea făcută de PNL. Cu cine va negocia votarea guvernului generalul Nicolae Ciucă.

George Simion, AUR, amenință că dacă guvernul Nicolae Ciucă nu obține majoritate în Parlament începe procedura de suspendare a președintelui

Nicolae Ciucă, care a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, a declarat, astăzi, că va negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât Parlamentul să aprobe cabinetul propus de el.

“Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest gest de responsabilitate pe care trebuie să îl avem în aceste momente dificile pentru a depăși situația de criză, astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ce poate un guvern în deplinătatea sa să ofere prin deciziile și acțiunile pe care le întreprinde.

Cu cine va negocia votarea guvernului Nicolae Ciuca
Cu cine va negocia votarea guvernului Nicolae Ciuca

Nicolae Ciucă negociază cu forțele responsabile

În acest sens, vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât, într-o perioadă de timp cât mai scurtă să reușim să alcătuim guvernul și de asemenea să negociem cu toate forțele responsabile astfel încât guvernul propus să poată să fie aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, după anunțul lui Klaus Iohannis.

Nicolae Ciucă, propus de Florin Cîțu pentru funcția de premier

Președintele României, Klaus Iohannis, a spus că a decis să-l desemneze pe Nicolae Ciucă pentru a forma un nou Guvern, după ce acesta a fost propus de PNL, respectiv de Florin Cîțu.

De asemenea, președintele PNL Florin Cîțu a declarat, astăzi, după consultările cu președintele Klaus Iohannis, că propunere de prim-ministru a partidului în persoana lui Nicolae Ciucă a fost făcută chiar de el pentru aputea ieși din criza în care ne aflăm.

Dacian Cioloș nu susține un guvern minoritar

Pe de altă parte, Dacian Cioloș a declarat, astăzi, că USR nu va susține un guvern minoritar, câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program de guvernare. În plus, Dacian Cioloș a spus că USR este gata să negocieze refacerea fostei coaliții- USR, PNL, UDMR.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, înainte de a fi desemnat noul premier, că “se dorește o conturare din nou a unui guvern de dreapta” și că va purta discuții cu prim-ministrul desemnat, după ce președintele va lua o decizie.

De ce are Kelemn Hunor rețineri în privința lui Nicolae Ciucă premier

Parte a fostei coaliții de guvernare și probabil parte din următoarea, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, după consultările cu Klaus Iohannis, că are o reținere față de ocuparea funcției de prim-ministru de către un fost militar.

Kelemen Hunor a mai precizat că UDMR va discuta inclusiv cu Nicolae Ciucă, dacă va fi desemnat de președinte să formeze un nou guvern, fapt care s-a și întâmplat.

George Simion nu susține varianta Nicolae Ciucă premier

De partea cealaltă, deputatul George Simion, copreşedinte al AUR, spune că partidul său nu o să susţină varianta Nicolae Ciucă ca premier, precizând că dacă nu se va obţine o majoritate în Parlament pentru Nicolae Ciucă, AUR va iniţia procedurile de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis.