Ce a putut spune Liviu Dragnea despre PSD. Declarația sa îl va înfuria pe Marcel Ciolacu

Cătălina Burghelea 18.10.2021, 06:05
Ce a putut spune Liviu Dragnea despre PSD. Declarația sa îl va înfuria pe Marcel Ciolacu

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a lansat un nou atac la adresa partidului din care a făcut parte și pe care l-a condus. Politicianul atacă dur PSD-ul, despre care spune că a renunţat la componenta naţională a partidului. Mai mult, fostul președinte al social-democraților critică ultimele decizii luate de Marcel Ciolacu și echipa sa.

Liviu Dragnea nu iartă PSD

Liviu Dragnea este de părere că, dacă PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea și să se bată pentru români prin orice acţiune politică posibilă. Fostul lider politic crede că Partidul Social Democrat s-ar fi temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, dar că în politică trebuie asumat şi costul electoral. Acesta nu are o părere deloc bună despre premierul desemnat Dacian Cioloş, deoarece “nu are toate butoanele la el”.

Fostul lider politic îi critică pe social-democrați

Dragnea a declarat, duminică seara (n.r. – 17 octombrie), că partidul din care era mândru că face parte a renunţat la componenta naţională a partidului.

“Din păcate, PSD a renunţat deliberat la componenta naţională a partidului, nu naţionalistă, naţională, patriotică. Ar fi trebuit să se bată pentru români prin orice acţiune politică posibilă”, a precizat fostul lider PSD.

Liviu Dragnea, pregatit sa arunce bomba, in direct la TV

Dragnea lansează săgeți după ce Guvernul Cîțu a fost demis

Totodată, politicianul a criticat decizia social-democraților de a demite Guvernul, fără să-și asume guvernarea. Liviu Dragnea a dezvăluit ce făcea în locul PSD, după ce moțiunea de cenzură a trecut. Fostul lider politic le-a transmis celor din Partidul Social Democrat că trebuia să vină la guvernare, odată ce l-au demis pe Florin Cîțu.

“A doua zi după ce au demis Guvernul au spus nu vrem la guvernare, nu ştim dacă o să mergem. Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? Dacă l-am demis pe ăsta înseamnă că asta e prost şi rău pentru români şi îl dau la o parte şi dă-mi mie guvernarea că ţipi de un an dă-mi guvernarea. Cum nu o mai vrei? A, ţi-e frică de iarnă? Păi în politică atunci când vrei să faci lucruri şi chiar crezi în ceea ce spui, îţi mai asumi şi costul electoral”, a spus Liviu Dragnea.

Cine ar fi bun de premier pentru România?

Politicianul a mai fost întrebat cine ar fi bun de premier pentru România. În opinia sa, Dacian Cioloș este un candidat slab, deoarece i se dictează totul din Franța. Liviu Dragnea dă exemplul președintelui Klaus Iohannis, despre care spune că a fost la mâna Germaniei în tot acest timp în care a condus România.

“Nu ştiu. Adică sunt mai multe variante, dar nu trebuie să le spun eu. Cioloş? Foarte slab. Şi Cioloş nu are toate butoanele la el. Sunt din Franţa. Şi asta este marea problemă. Germania a gestionat zece ani ca şi influenţă majoră în România prin Klaus Iohannis, acum vrea Franţa începând cu 2024 prin Dacian Cioloş. Dar unul care să se gândească în primul rând la România, oare ţara asta chiar nu are şansa să îşi aleagă?”, a declarat Liviu Dragnea.