Guvernul ar putea cădea dacă nu mărește pensiile cu 40%. Ce urmează să se întâmple în România

Rădulescu Valentin 01.06.2020, 14:09
Guvernul ar putea cădea dacă nu mărește pensiile cu 40%. Ce urmează să se întâmple în România

PSD a amenințat astăzi Guvernul Orban cu moțiunea de cenzură, dacă pensiile și alocațiile nu se vor mării cu 40%. Purtătorul de cuvânt al PSD a susținut că alocațiile și pensiile trebuie să fie dublate, așa cum se arată în lege.

Guvernul ar putea cădea dacă nu mărește pensiile cu 40%

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că Guvernul Orban va primi moțiune de cenzură, dacă pensiile și alocațiile nu vor crește cu 40% începând de la data de 1 septembrie. Potrivit legii, pensiile și alocațiile vor fi dublate până la data de 1 septembrie. Romașcanu a mai ținut să precizeze că Guvernul PNL este incompetent, dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla.

„De Ziua Copilului, vrem să începem această conferință de presă printr-o nouă somație adresată PNL și guvernului Orban. Aceea de a dubla alocațiile. Este o lege care obligă acest lucru de la data de 1 august și le mai zicem o dată să nu fure banii copiilor. Este un drept câștigat ca și acela de a majora pensiile cu 40%, începând cu 1 septembrie. Copiii n-au nicio vină că Guvernul PNL este incompetent”, a declarat Romașcanu, potrivit ziare.com.

Guvernul ar putea cădea dacă nu mărește pensiile cu 40%. Ce urmează să se întâmple în România
Sursă Foto: antena3.ro.

PSD a adus aminte de eșecul fabricii Romarm

Cei de la PSD au reamintit și de eșecul fabricii de la Romarm, care a produs o singură mască, cea pe care premierul a purtat-o în direct la tv. Fabrica de la Romarm trebuia să producă sute de mii de măști, dar mașina în valoare de 1 milion de euro adusă din China s-a stricat. Astfel încât, investiția Guvernului Orban a fost considerat un eșec teribil.

”Romarm a produs o singură mască, aceea pe care a purtat-o în direct la tv premierul Orban. A fost cea mai scumpă mască din lume fiindcă în Romarm s-a investit 1 milion de euro și nu s-a livrat nimic”, a mai adăugat PSD.

Urmăriți Impact.ro și pe