EXCLUSIV

Grigore Leșe revine la TV, după 9 luni de la accidentul vascular. “Mă simt bine” EXCLUSIV

Carmen Andrei 06.09.2021, 17:37

Juratul emisiunii ”Vedeta populară” (TVR), Grigore Leșe, a revenit la programul de odinioară, semn că a trecut cu bine peste delicatul episod medical, de acum 9 luni, care era să-l coste viața. Zilele trecute, l-am zărit pe inconfundabilul artist într-un vestit complex comercial, în timp ce alegea, cu mare răbdare, câteva obiecte pentru casă. Celebrul cântăreț ne-a povestit, în exclusivitate pentru impact.ro, despre starea sa actuală de sănătate, despre munca în televiziune, dar și despre cursurile pe care le va preda studenților.

Cântărețul de muzică populară Grigore Leșe revine la TV, după 9 luni de la accidentul vascular

Grigore Leșe, vestitul interpret de muzică tradițională românească, din zona Țării Lăpușului, recunoștea, în urmă cu câteva luni, că programul încărcat i-a deteriorat serios starea de sănătate, ajungând pe patul de spital: ”M-am ostenit tare mult, anul trecut și, în luna decembrie, am suferit un accident vascular. Am ajuns la Spitalul de Urgență din Floreasca, medicii de acolo m-au salvat!”, spune artistul.

Iată însă că, la nouă luni distanță, de la episodul medical care era să-l coste viața, Grigore Leșe le dă vești bune fanilor săi. Artistul este pregătit să revină la toate locurile de muncă. Mai exact, pe micul ecran, la cele două emisiuni tv, la catedră, ca profesor de muzică, dar și pe scenă, în concertele din țară, unde mii de spectatori se strâng ciorchine, ca să-i asculte doinele: ”Cu sănătatea sunt foarte bine, acum, la nouă luni de la accidentul vascular. Revin la tv, pe scenă și la catedră. Se va face emisiunea ”Vedeta populară”, la TVR 1, și în acest sezon, cred că din octombrie, rămân juratul emisiunii, ca până acum. Iar la sfârșitul lunii septembrie, voi filma și pentru emisiunea mea, de la TVR 3. Voi avea interviuri interesante, cu oameni valoroși. Mă întorc și la catedră, ca profesor, voi preda pentru studenți un curs de etnomuzicologie. Dar, mă pregătesc și pentru cele două mari spectacole, din Cluj și din Câmpulung”, ne-a declarat, cu o mare poftă de viață, celebrul Grigore Leșe, în exclusivitate pentru impact.ro.

Grigore Lese revine la TV, dupa 9 luni de la accidentul vascular
Grigore Lese revine la TV, dupa 9 luni de la accidentul vascular

Are o răbdare de fier, la cumpărături, printre rafturi

Marele artist Grigore Leșe a fost salutat ieri de fani și în timp ce se afla, la cumpărături, într-un complex comercial din cartierul bucureștean Titan. I-am admirat și noi, de la distanță, atât răbdarea cu care alegea de pe raft câteva obiecte pentru casă, cât și ținuta vestimentată, o fericită combinație între elegant și etno, care îi conferă, de departe, un stil autentic, propriu: ”Îmi place să port veste din lână, țin de cald, mă simt confortabil, dar și pălării, am o adevărată colecție, din zona mea natală, îmi plac cele negre. Așa ies și la cumpărături, așa prezint și pe micul ecran, păstrez oarecum același stil”, ne-a mai povestit, pentru impact.ro, Grigore Leșe.

Grigore Leșe e explicat, într-un interviu pentru TVR, de nu renunță la ținutele populare, chiar dacă locuiește la București: ”Hainele mele combină elemente de design românesc cu piese de colecție etnografice sau urbane. Când mă îmbrac în haine țărănești, mă simt ca un împărat. Mă încarc cu energia strămoșilor mei. Pe om, după vorbă îl cinstești, și după haine îl primești. Cămeșa tradițională nu este un simplu veștmânt. Hainele țărănești învăluie și dezvăluie. Însemnele de pe ea destăinuie viața. Romburile reprezintă zeități. Am cămeși povestitoare din aproape toate comunitățile din România. De purtat, le port pe cele care se potrivesc cu sufletul meu. Atunci când mă îmbrac în haine țărănești, o fac pentru a-mi aduce aminte de strămoși”.

Urmăriți Impact.ro și pe