EXCLUSIV

Grigore Leşe a împlinit 69 de ani. Ce interdicție și-a impus singur: „De peste 20 de ani!” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 20.02.2023, 20:13

Promisiunea făcută trebuie respectată! După această deviză se ghidează, şi la 69 de ani, îndrăgitul interpret român de muzică tradiţională, Grigore Leşe. Nici măcar azi, de ziua lui de naştere, artistul nu şi-a încălcat promisiunea fermă pe care și-a făcut-o, în urmă cu peste două decenii, de a nu mai pune gura pe alcool. Celebrul sărbătorit ne-a oferit un interviu exclusiv, pentru Impact.ro, la ceas aniversar.

”Nu voi mai bea până când voi închide ochii!”

Grigore Leșe se ferește de alcool și de ziua lui de naștere: “Nici măcar astăzi, de ziua mea, când am împlinit 69 de ani, nu mi-am permis să-mi încalc promisiunea făcută mie însumi, aceea că nu voi mai bea până când voi închide ochii! Capitolul acela e definitiv închis pentru mine”, ne-a declarat Grigore Leşe, exclusiv pentru Impact.ro.

Grigore Lese
Grigore Lese

Cum a petrecut, azi, de ziua lui de naștere

Grigore Leșe chiar a glumit pe tema asta: “Am în fiecare zi, în faţa ochilor, sticle cu horincă, de tot soiul. Am horincă de cireşe, de prune, de mere. Dar cum le-am primit, cândva, aşa sunt şi astăzi, neatinse. Le mai sărut, din când în când, şi apoi le pun la locul lor. Nu simt nevoia!”.

Grigore Leşe, una dintre actualele vedete ale postului public de televiziune, admite că ziua lui de naştere nu va fi una spectaculoasă: “M-am întâlnit cu prieteni şi cu foşti studenţi.

Şi am luat o masă mai festivă împreună. Dar, fără niciun fel de excese! La vârsta mea am aflat deja care e lucrul de care se teme cel mai mult un om pe pământ. Sunt două lucruri! Unii dintre noi ne temem de apropierea morţii, de întâlnirea cu grozăvia asta. Alţii ne temem de moarte în sine”, adaugă Grigore Leşe, pentru Impact.ro.

“Eu m-am întâlnit deja cu moartea, anul trecut”

În ceea ce-l priveşte, Grigore Leșe spune că nu ştie în care categorie se poate încadra cu exactitate: “Eu m-am întâlnit deja cu moartea, anul trecut. Cel puţin asta mi-a zis unul dintre medicii cu care am discutat recent pe tema sănătăţii mele.

A fost o chestie bizară, de scurt moment, asupra căreia nu voi insista prea mult. Dar pot spune că am văzut moartea cu ochii! Acum sunt foarte bine, însă”, dă el asigurări, fără a mai detalia prea mult subiectul.

Pe plan profesional, Grigore Leşe e decis să ducă la bun sfârşit şi anul acesta proiectele pe care le-a deschis în TVR. Este vorba despre emisiunea “Drumul lui Leşe”, pe care o realizează din 2006, dar şi despre implicarea sa în componenţa juriului emisiunii “Vedeta populară”, unde se află în compania altor nume sonore ale folclorului românesc, precum Niculina Stoican şi Cornelia Rednic, pe de o parte, și Elise Stan şi Bogdan Mihai Simion, pe de alta.

Citește și Motivul scandalului dintre Grigore Leșe și Constantin Enceanu. „Să pună mâna pe dicționar”!

Nu vrea să fie la conducerea postului  TVR Folclor

Grigore Leşe e la curent şi cu intenţia celor din conducerea TVR de a deschide un nou canal tematic, TVR Folclor. “Am auzit şi eu povestea asta. Nu ştiu ce să spun! Adică, ştiu!

Ca oricare alt post, va avea nevoie de emisiuni bune. Or, la haosul din ziua de astăzi, din televiziunile noastre, şi mă refer la toate, în general, nu la una anume, nu va fi lucru simplu. Nu mă gândesc în niciun caz la şefia acestui canal tematic, fiindcă nu mai sunt la vârsta la care să mă bag într-un asemenea lucru!”, ne-a mai indicat Grigore Leşe, pentru Impact.ro.

Citește și Reacția lui Grigore Leșe după ce TVR i-a suspendat emisiunea din cauza Mondialului. „Eu nu prea mă uit la fotbal”. Cu ce se ocupă acum. EXCLUSIV!

Urmăriți Impact.ro și pe