Motivul scandalului dintre Grigore Leșe și Constantin Enceanu. „Să pună mâna pe dicționar”

Ana Anitoiu 26.08.2022, 13:25
Motivul scandalului dintre Grigore Leșe și Constantin Enceanu. „Să pună mâna pe dicționar”

Grigore Leșe și Constantin Enceanu nu își mai vorbesc de cinci ani, în urma unor neînțelegeri apărute la masa juraților, la emisiunea „Vedeta populară” de la TVR. Primul dintre ei a iscat recent un scandal cu o afirmație prin care i-a atacat pe mulți dintre colegii săi de breaslă, iar cel de-al doilea a reacționat.

Cum i-a atacat Grigore Leșe pe colegii săi de breaslă

Grigore Leșe a spus, duminică, la emisiunea „Sub lupă”, difuzată de Etno TV, că deși a primit invitații, el nu obișnuiește să cânte la nunți, deoarece este artist, nu „ciubucar”.

„Sunt artist, nu ciubucar, să cânt la nunți. Am fost invitat, dar nu merg. Talentul nu e de ajuns, mulți confundă Conservatorul cu Academia de muzică, cu Școala populară de artă, unde se poate duce mai oricine plătește”, a fost afirmația lui.

Motivul scandalului dintre Grigore Lese si Constantin Enceanu
Grigore Lese

Constantin Enceanu, replică pentru Grigore Leșe

Constantin Enceanu, care a cântat la numeroase nunți de-a lungul timpului, a reacționat la acest comentariu. Interpretul de muzică populară a spus că pe Grigore Leșe nu îl va chema nimeni la nunți, deoarece muzica lui nu se pretează pentru astfel de evenimente.

„Grigore Leșe știe ce înseamnă cuvântul ciubucar, a căutat în DEX? Nu cunoaște noțiunea cuvântului, să citească sensul cuvântului, mai și zice că are atâtea școli și facultăți. (…) Dacă n-a fost la nunți, nici nu are de unde să știe cum e.

E ușor de zis din gură, că mergi și petreci, bei. Cânt cam 2-3 ore, de curg apele de pe mine! În plus, trebuie să ai grijă să ai mereu vocea la parametri foarte înalți, pentru că ești artist, nu te poți prezenta oricum”, a spus Constantin Enceanu, într-un interviu pentru Ego.ro.

Interpretul Constantin Enceanu a dezvăluit că pentru a-și proteja vocea nu consumă băuturi reci sau acidulate și are grijă să doarmă suficient. În plus, nu vorbește între evenimente decât prin șoaptă sau prin mesaje pe telefon, iar șoferului său îi face semn cu mâna, pe drum, ca să vireze la stânga sau la dreapta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...