Ce trebuie să pui în compoziția pentru găluște, ca să iasă mereu pufoase și gustoase. Secretul rețetei ca la mama acasă

Cătălina Burghelea 01.11.2021, 08:34
Ce trebuie să pui în compoziția pentru găluște, ca să iasă mereu pufoase și gustoase. Secretul rețetei ca la mama acasă

Supa cu găluște este un fel de mâncare hrănitor și sănătos, recomandat mai ales în anotimpul rece, când ne putem încălzi cu o porție generoasă abia preparată. Deși rețeta nu este foarte complicată, prepararea găluștelor presupune atenție, răbdare și îndemânare. Sunt necesare câteva trucuri simple, pentru ca galuștele de griș să fie aspectuoase şi mai gustoase.

Cum faci cea mai bună supă cu găluște

Multe gospodine se feresc să prepare supă cu găluște tocmai pentru că acestea nu ies întodeauna cum trebuie. Ba se rup, ba se dezintegrează în oala cu supă, oricât ar încerca, rețeta nu le iese ca la mama acasă. Pentru a evita crizele de nervi la vederea găluștelor tari sau sfărâmate în farfurie, trebuie să ții cont de câteva sfaturi foarte importante. Marii bucătari le respectă cu sfințenie, de aici și rețeta perfectă de supă cu găluște.

Așa îți va ieși ca la mama acasă

Astfel, reușita găluștelor tale este garantată de adăugarea a 2-3 linguriţe de mălai de bună calitate în compoziția de griș. În felul acesta, găluștele vor fi pufoase, gustoase și arătoase. Nu trebuie să-ți mai bați capul cu refacerea compoziției în momentul în care vezi că găluștele nu au ieșit cum trebuie. Cu doar puțin mălai de cea mai bună calitate vei transforma total reteța ta preferată de supă.

Testul pe care multe gospodine nu-l trec

A face găluște pufoase este un test pe care multe gospodine nu-l trec. Fie cantitatea de griș este prea mare, fie amestecul nu este foarte bine omogenizat. Ei bine, pentru ca supa ta să delicioasă, compoziția pentru găluște trebuie să fie densă, nu să curgă. Dacă prima gălușcă pe care ai pus-o în supă se sfărâmă, mai adaugă o linguriță de griș în amestec, apoi lasă compoziția să stea 1-2 minute.

Ține minte că pasta de găluște trebuie să fie bine omogenizată. Un alt truc pentru găluște perfecte este să le pui pe rând în oală. De asemenea, acestea nu trebuie îngrămădite, pentru a nu exista riscul să se sfărâme.

Ingredientul secret pentru cele mai pufoase găluște pentru supă
Cum prepari cele mai pufoase găluște pentru supă

Ce nu fac marii bucătari

Marii bucătari nu mixează neapărat separat albușurile de gălbenuşuri, în speranţa că spuma aerată va face găluştele mai pufoase. Această soluție nu garantează succesul rețetei, sunt de părere specialiștii în gastronomie.

Ce mai poți să faci la supa ta este să torni o cană de apă rece în oală. Acest procedeu, numit temperare, va permite găluștelor tale să fiarbă complet și să absoarbă lichidul, devenind astfel super pufoase și gustoase.

Rețetă delicioasă de supă cu găluște pufoase

Și dacă tot am vorbit despre supa cu găluște, iată o rețetă încântătoare. Ai nevoie de următoarele ingrediente: 3 ouă, 1/2 cană griş, 1 lingură ulei și 1 praf de sare.

Mod de preparare supă cu găluște

Pune ouăle cu uleiul şi puţină sare într-un castron. Bate-le constant, adăugând treptat şi grişul, până la omogenizarea lor. Lasă compoziţia 2-3 minute să se odihnească, pentru ca grişul să absoarbă lichidul.

Cu ajutorul unei linguriţe, formează acele mici găluşte, pe care le pui în supa care clocoteşte deja. După ce ai terminat de format toate găluştele, toarnă în supa fierbinte o cană cu apă rece, care va “speria“ găluştele.

Un secret fabulos îți transformă preparatul

Acest secret fabulos constă în scăderea temperaturii lichidului care va face ca găluştele să fie supuse unui proces termic gradual, permitându-le să fiarbă complet şi să absoarbă lichidul, devenind astfel pufoase.

La final, acoperă vasul cu un capac şi lasă-le să fiarbă la foc potrivit aproximativ un sfert de oră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...