Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când călesc ceapa. Un truc simplu te ajută să nu o mai arzi niciodată

Beatrice Dumitru 02.02.2023, 09:51
Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când călesc ceapa. Un truc simplu te ajută să nu o mai arzi niciodată

Dacă știi cum să călești corect ceapa, nu ești niciodată departe de o porție de mâncare gustoasă. Ceapa călită se potrivește de minune cu multe feluri de mâncare și este foarte ușor și rapid de făcut. Dar sunt gospodine care fac o greșeală atunci când călesc ceapa, însă există un truc simplu care te ajută să nu o arzi.

Cum se călește corect ceapa

Ceapa este baza celor mai multe mâncăruri sărate și în foarte multe rețete este nevoie să călim sau să sotăm ceapa și de felul în care facem acest lucru depinde gustul mâncării. Ceapa rumenită dă o aromă deosebită la o varietate de feluri de mâncare, de la fripturi, la tocănițe sau sandvișuri.

Cum se călește corect ceapa. Multe gospodine fac o greșeală atunci când călesc ceapa. O prepară la foc repede, până când aceasta devine maronie sau chiar se arde. Când marginile bucăților de ceapă se schimbă în maro, atunci ceapa e prea prăjită. Dar există un truc pentru a nu da greș atunci când călești ceapa. Astfel, pune un vârf de cuțit de sare pentru că ajută la înmuierea acesteia. Ceapa este gata atunci când devine translucidă, usor aurie și foarte moale.

Greșeala pe care multe gospodine o fac atunci când călesc ceapa. Un truc simplu te ajută să nu o mai arzi niciodată
Ceapa este folosită în multe feluri de mâncare, crudă sau călită.

Beneficiile cepei

Ceapa provine din regiunile de stepă din Asia centrală și de vest, probabil teritoriul Afganistanului de azi și este una dintre cele mai vechi plante de cultură, cu mai bine de 5.000 de ani în urmă, și este o legumă pe care o găsim în multe feluri de mâncare din întreaga lume, deoarece, pe lângă faptul că oferă o aromă puternică preparatelor, are și beneficii datorită proprietăților sale, fiind o sursă bogată de vitamine și minerale.

Ceapa este un alimen bogat în vitamina C, fibre, acid folic, vitamina B6 şi magneziu. Ceapa mai are în compoziţie şi carbohidraţi, dar şi importante cantităţi de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru, vitamina A, E, C, complexul de vitamina B, precum şi substanţe cu proprietăţi antiseptice. Ea este folosită în prepararea mâncărurilor, atât crudă, cât și gătită.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...