Grădina zoologică unde animalele vor fi vaccinate împotriva Covid. Motivul pentru care s-a luat decizia

Stan Filon 01.09.2021, 15:54
Grădina zoologică unde animalele vor fi vaccinate împotriva Covid. Motivul pentru care s-a luat decizia

Creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus a alertat autoritățile din toată lumea, dar și conducerea unei grădini zoologice din America! Aici s-a luat decizia să se vaccineze toate animalele împotriva coronavirusului. Vedeți mai jos ce vaccin va fi folosit!

Animalele de la o grădină zoologică vor fi vaccinate anti-covid

Așadar, toate animalele din grădina zoologică din San Antonio, SUA, vor fi imunizate împotriva coronavirusului. Conducerea așezământului este de părere că așa vor fi protejate animalele, dar și vizitatorii mult mai bine. Grădina zoologică va colabora în demersul său cu Zoetis, o companie care se ocupă de sănătatea animalelor. Chiar această companie a și donat dozele de vaccin cu care vor fi inoculate animalele sălbatice.

Compania respectivă recunoaște că foarte multe boli infecțioase, cum este și coronavirusul, au plecat de la animale, așa că este bine ca acestea să fie vaccinate. ”Cel puțin 75% din bolile infecțioase au origine animală, inclusiv COVID-19. Acum mai mult ca niciodată, observăm legătura strânsă dintre sănătatea animalelor și cea a oamenilor”, spune compania.

Animalele de la o gradina zoologica vor fi vaccinate anti-covid
Animalele de la o gradina zoologica vor fi vaccinate anti-covid

Primul care va fi vaccinat va fi regele junglei

Regele junglei va fi primul care va primi doza de vaccin. Acesta va fi urmat de tigrii din Sumatra, gibonii cu obraji albi și langurii lui François, potrivit complex.com.

Președintele Grădinii Zoologice din San Antonio, Tim Morrow, s-a declarat extrem de încântat că poate crește siguranța și sănătatea animalelor, dar și a vizitatorilor. ”Siguranța animalelor, a vizitatorilor și a angajaților grădinii zoologice reprezintă o prioritate pentru noi. Veterinarii noștri au muncit din greu pentru a proteja animalele noastre de coronavirus prin dezinfecție, echipament de protecție și proceduri pentru vizitatori. Vaccinarea animalelor noastre este încă un pas important”, a transmis acesta.

Tigroaica Nadia, îmbolnăvită de un îngrijitor

Dar ce vaccin vor primi animalele sălbatice de la grădina zoologică din San Antonio? Ei bine, serul este unul asemănător cu cel folosit pentru oameni, dar are mici particularități. Rămâne de văzut cum se vor simți leii, tigrii și celelalte animale sălbatice, după imunizarea în fața temutului coronavirus.

Tot în America s-a constatat și primul caz de coronavirus la animale, transmis de un om. S-a întâmplat anul trecut, la o grădină zoologică din New York, unde victimă a temutului virus a căzut o femelă de tigru malaezian, în vârstă de 4 ani, pe numele ei Nadia. Acesta s-a îmbolnăvit de coronavirus după ce a contractat boala de la un îngrijitor. Animalul prezenta o tuse uscată și nu mai avea poftă de mâncare. A fost însă tratată și și-a revenit.

Talentat încă de mic!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...