Grădina Japoneză din București. Când înfloresc uimitorii cireși și istoria plantelor din grădină

Badea Violeta 15.04.2022, 12:22
Grădina Japoneză din București. Când înfloresc uimitorii cireși și istoria plantelor din grădină

Grădinile au prins viață în urmă cu cel puțin 3.000 de ani, așa că este clar că a existat dintotdeauna o legătură profundă între oameni și plante. Pe măsură ce vara se apropie, este timpul să ne bucurăm de frumusețea și seninătatea unei grădini bine îngrijite. Așadar, dacă tot ai o zi liberă și iar te-a prins fără planuri, hai în Grădina Japoneză. Odată ajuns aici, în Parcul Herăstrău, poți vedea numeroase plante superbe și cireși încântători. Iată când înfloresc aceștia!

Grădina Japoneză din București, o oază de relaxare

Te-ai săturat de aglomerația din oraș și de zgomotul infernal produs de mașini? Ai nevoie de un moment de linişte pentru tine şi familia ta, dar totuşi nu poţi să pleci din București? Ei bine, atunci nu mai sta pe gânduri și hai în Parcul Herăstrău din Capitală sau, mai nou, Parcul Regele Mihai I al României, aşa cum a fost redenumit.

Aici vei găsi minunata Grădină Japoneză, considerată a fi o oază de verdeață, de liniște și de relaxare de care Capitala avea mare nevoie. Ca să ajungi exact acolo, poți veni pe la intrarea de lângă Arcul de Triumf, pe la ceasul cu clopoței, apoi pe Aleea Michael Jackson. Înainte de a se ajunge la memorialul regelui muzicii pop, aleea la dreapta trece prin fața intrării în Grădina Japoneză. De asemenea, există și un panou care indică acest lucru.

Odată ce ai intrat,frumusețea acelui loc, pur și simplu, te va acapara. Ideal ar fi să mergi când sunt înfloriți și cireșii. Și, garantat, nu te vei sătura să-i privești. Privitul florilor de cireși face parte din tradiția poporului japonez, așa că plănuiește-ți neapărat o vizită aici în luna aprilie. Cu toate că nu este chiar ca în Japonia, merită să vezi Grădina Japoneză din București şi să admiri cireşii de acolo.

Ciresii din parcul Herastrau
Ciresii din Gradina Japoneza. Sursa foto: mihaibalta.com

Despre Grădina Japoneză din București

Grădina Japoneză a fost construită în anul 1998 de către Asociaţia Culturală Româno-Japoneză cu sprijinul Fondului Comemorativ al Expoziţiei Mondiale în Japonia.

Mai târziu, în anul 2017, aceasta a fost refăcută, cu ajutorul Ambasadei Japoniei, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Lucrările de refacere a grădinii au fost realizate de o echipă de specialişti japonezi şi voluntari români sub conducerea maestrului Takuhiro Yamada, reprezentant al Asociaţiei de peisagistică din Kyoto şi specialist cu o vastă experienţă în domeniu, potrivit unui comunicat al Ambasadei Japoniei, din aprilie 2018.

Grădina este amenajată în stil japonez. Aceasta cuprinde cursuri de apă, amenajări din imitaţie din bambus, lanterne japoneze de exterior, poduri suspendate şi deja renumiții cireşi.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...