Ce au descoperit inspectorii în parcurile din București. 15 locuri de joacă, închise pe loc

Badea Violeta 30.03.2022, 08:33
Ce au descoperit inspectorii în parcurile din București. 15 locuri de joacă, închise pe loc

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat, pe data de 29 martie 2022, controale în cele mai mari trei parcuri din București. Este vorba despre Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului. În urma verificărilor, inspectorii au descoperit mai multe nereguli, iar 15 locuri de joacă au fost închise pe loc. Iată ce deficienţe s‑au constatat!

Nereguli majore descoperite de ANPC în parcurile din Capitală

ANPC a demarat marți, 29 martie, controale în cele mai mari trei parcuri din București. Președintele agenției, Horia Constantinescu, a declarat că s-au efectuat verificări, în special, la locurile de joacă. Potrivit acestuia, acele spații includ echipamente extrem de periculoase pentru copii.

„Când mergeam prin Cişmigiu, în tinereţe, în perioada liceului, mi se părea Raiul! Astăzi, pare că este parcul miop, nu parcul adolescentului de odinioară!

Trist este că, acum, cei mici ar trebui să se joace cu scuzele primăriei, probabil, nu cu echipamentele de joacă, reale pericole! Ne asumăm „vinovăţia” de a elimina riscurile la care sunt expuşi, cu toate că, cel în culpă, este altul!”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

15 locuri de joaca au fost inchise in Bucuresti
15 locuri de joaca au fost inchise in Bucuresti

15 locuri de joacă, închise de ANPC

În cele trei parcuri menționate mai sus, comisarii au controlat 15 locuri de joacă, precum şi câteva spaţii destinate practicării sportului în aer liber.

În toate aceste spații, aflate în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), au fost constatate nereguli grave. Astfel, s-a decis închiderea acestora până la remedierea deficiențelor.

„Astfel, până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum şi 2 terenuri de baschet şi un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficienţelor”, se precizează în comunicatul transmis de către ANPC.

Principalele nereguli descoperite

  • utilizarea unor echipamente deteriorate;
  • existenţa unui paviment cu denivelări;
  • bucăţi de tartan lipsă;
  • utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate, spărturi, șuruburi ieșite în relief;
  • lipsa unor bare de protecție;
  • lipsa manșoanelor de protectie din cauciuc la lanțurile  leagănelor;
  • folosirea unor mese de tenis sparte;
  • lipsa informării scrise a publicului la locurile de joacă;
  • igienizarea precară a locațiilor;
  • prezența, în zona de fitness, a unor elemente deteriorate, ruginite, fără informare scrisă la locație.

ANPC anunță că verificările se află în curs, urmând a fi continuate în zilele următoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...