Astăzi, în țara noastră și nu numai, sarmalele se numără printre principalele feluri de mâncare pregătite la mesele festive. Se fac destul de ușor, sunt absolut delicioase și sunt, fără dar și poate, printre cele mai apreciate mâncăruri. Dar pentru a ieși perfect și a-ți impresiona musafirii, trebuie să folosești acest truc atunci când le pregătești. Iată despre ce este vorba!
Sarmalele sunt extrem de apreciate nu numai în România, ci și peste hotare. De altfel, originea lor a reprezentat un motiv de dispută în Europa. Atât bucătarii greci, cât și cei bulgari, albanezi și turci cred cu tărie ca ei au inventat acest preparat delicios.
Indiferent de zona de provenienţă a acestora, ele sunt nelipsit de pe mesele noastre, mai ales de sărbători. Dacă ar fi să ne gândim la Crăciun, sarmalele sunt cu siguranță atotprezente în orice bucătărie.
Cele mai bune sarmale se fac dintr-un amestec de carne de vită și porc, dar sunt unele gospodine care folosesc și carne de oaie sau de pasăre. De asemenea, se pot pregăti sarmale și dintr-o umplutură cu ciuperci, soia sau cartofi.
În afară de carne, umplutura pentru sarmale mai trebuie să conțină orez, ceapă şi verdeaţă. În plus, pentru a face cele mai bune sarmale, poți adăuga cartof ras. Astfel, preparatul va fi mai ușor de digerat, spun bucătarii iscusiți.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Citește și Cât timp rezistă sarmalele în congelator. Secretul gospodinelor pricepute!
După umplutură, un alt pas extrem de important este fierberea sarmalelor. Ele trebuie așezate în vase emailate. Gospodinele pricepute spun că sarmalele se pot fierbe și pe aragaz, cam cinci ore.
După două ore, însă, ele se verifică pentru a vedea daca s-au gătit orezul, carnea și varza. Pentru a evita lipirea lor de fundul vasului, acoperă-l cu foi de varză sau cu varza tocată și unge-l cu puțină untură.
Un alt sfat este să nu adaugi prea multă apă, deoarece vor ieşi prea moi şi se vor rupe în farfurie. Pentru început, pune puţină apă, apoi completează dacă mai este nevoie.