Cât timp rezistă sarmalele în congelator. Secretul gospodinelor pricepute

Anca Manolica 21.09.2022, 08:39
Cât timp rezistă sarmalele în congelator. Secretul gospodinelor pricepute

Sarmalele rămase după mesele festive sau atunci când ai pregătit prea multe pot fi păstrate foarte bine la congelator. Astfel, în loc să le arunci și să faci risipă de mâncare, le păstrezi și te vei putea bucura de ele oricând ți se va mai face poftă. Așa nu vei mai trece iar prin chinul de a le împături și fierbe un timp îndelungat. Iată cât timp se pot ține la congelator acestea.

Pentru cât timp pot fi păstrate sarmalele la congelator

Sarmalele sunt unul dintre felurile de mâncare care nu lipsesc de pe mesele românilor de la nicio masă festivă. Sunt iubite de toată lumea, însă pregătirea lor necesită ceva mai mult timp. Din acest motiv, uneori gătirea sarmalelor poate părea o corvoadă.

În cazul în care și tu obișnuiești să faci mai multe decât se consumă în familie, știi că ele nu rezistă chiar așa mult. De regulă, sarmalele trebuie ținute maximum 5-6 zile, pentru că după aceea calitatea cărnii va începe să se degradeze. Din acest motiv, este bine ca sarmalele care rămân să fie păstrate la congelator.

Înainte de toate, un alt aspect important de punctat este faptul că sarmalele gătite trebuie puse la frigider imediat ce s-au răcit. Nu este deloc indicat, mai ales pe timp de vară, să fie ținute foarte mult la temperaturi ridicate pentru că se strică foarte repede iar riscul de a face inoxicație alimentară este foarte mare.

Cât timp rezistă sarmalele în congelator
Cât timp rezistă sarmalele în congelator

Care este cea mai bună variantă de depozitare

Cea mai bună metodă de a ține sarmalele în frigider este folosirea unei caserole care se închide etanș, pentru a nu permite intrarea aerului. Iar dacă consideri că nu le poți mânca tot ceea ce ai pregătit, le poți băga foarte bine la congelator. Desigur, recomandat este să fie puse tot într-o caserolă care se închide bine.

Acestea pot sta înghețate chiar și aproximativ 10 luni dacă ele sunt gătite anterior. Unii ar spune chiar și un an dar este puțin cam mult. De asemenea, sarmalele pot fi puse la congelator și înainte de a fi fierte. Însă, în acest caz, trebuie să ții cont de faptul că timpul de păstrare al acestora va fi doar de 3-4 luni. În caz contrar, varza se va sfărâma toată când sunt puse la fiert.

Un alt aspect important este că atunci când vrei să gătești sarmalele, ele trebuie ținute la dezghețat în frigider. Nu este deloc recomandat ca ele să se dezghețe la temperatura camerei pentru că exist riscul ca ele să se strice. De asemenea, nu încerca să le recongelezi, pentru că se vor strica.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...