Gigi Becali nu a plătit banii pentru cel mai important transfer la FCSB. S-a făcut plângere pe numele lui

Marian Cărăvan 18.03.2020, 17:08
Gigi Becali nu a plătit banii pentru cel mai important transfer la FCSB. S-a făcut plângere pe numele lui

Pe lângă faptele bune pe care le mai face din când Gigi Becali, acesta mai „uită” să achite sume importante când vine vorba de transferurile unor jucători la echipa sa. Pentru că nu a plătit banii pentru cel mai important transfer la FCSB, clubul de la care l-a adus pe jucător a deschis un proces la FIFA.

Gigi Becali nu a plătit banii pentru cel mai important transfer la FCSB. S-a făcut plângere pe numele lui

Nu vorbim de o sumă mică, ci de jumătate de milion de euro, pe care Gigi Becali trebuia să-l achite danezilor de la Esbjerg pentru Adrian Petre, jucător pe care l-a adus la FCSB, considerându-l o mare vedetă. Pentru că finanțatorul FCSB nu a achitat suma, oficialii clubului danez au deschis un proces la FIFA pentru recuperarea creanței. Din ceea ce se anunța un supertransfer se transformă acum într-un litigiu între Esbjerg și Gigi Becali. Pentru că nu și-au primit banii negociați pentru transferul lui Adrian petre la FCSB, oficialii clubului danez Esbjerg au formulat o plângere la FIFA.

Adrian Petre l-a impresionat pe Gigi Becali cu prestațiile de la echipa națională de tineret, pentru care a marcat cinci goluri în 15 meciuri. Astfel că latifundiarul din Pipera nu a stat mult pe gânduri și a trecut la atac, pentru că și-l dorea pe jucător, pe care îl vedea o mare vedetă. 500.000 de euro și păstrarea de către danezi a 15 la sută din drepturile  asupra unui viitor transfer al atacantului au fost negociate pentru ceea ce se dorea a fi mutarea anului. Iar data stabilită pentru transfer era 21 februarie. Cum fotbalistul a cam dezamăgit de la aducerea sa la FCSB, Gigi Becali s-a sucit și nu a mai vrut să achite jumătatea de milion negociată cu danezii. Esbjerg a acționat în consecință și mai mult ca sigur își va recupera banii, din moment ce are toate drepturile garantate în acte.

De ce s-a sucit Gigi Becali. Cum l-a dezamăgit Adrian Petre

Două meciuri în tricoul echipei FCSB a bifat Adrian Petre după transfer, în câte o repriză de fiecare dată, fără să marcheze vreun gol. Atacantul a fost schimbat mereu după primele 45 de minute, la sugestia patronului, dezamăgit evident de prestația jucătorului, care nu a reușit să marcheze deși a avut câte o ocazie uriașă de gol de fiecare dată. Astfel și entuziasmul lui Gigi Becali s-a mai diminuat și nu a mai dorit să achite suma, considerând aducerea lui Adrian Petre la FCSB drept o afacere proastă.

Cotat de transfermarkt la 1.300.000 de euro, Adrian Petre a marcat 24 de goluri pentru Esbjerg în 74 de partide bifate în prima și a doua ligă daneză. Multe dintre ele au fost frânturi de meci, pentru că danezii l-au utiliat rar ca integralist. Deși i-a oferit un salariu foarte bun pentru Liga 1, 16.000 de euro lunar, Gigi Becali și-a schimbat în rău părerea despre Adrian Petre. Cu toate că în urmă cu două luni îl considera un jucător de excepție, fixându-i, în momentul semnării contractului, o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro.

Petre a fost tratat ca un talent important atunci când juca pentru UTA, în Liga a doua, și și-a păstrat eticheta asta de viitor star și după ce a plecat în Danemarca, numai că lunile recente l-au adus într-o criză de formă cum n-a mai cunoscut. Cel mai recent gol al lui în campionat a fost înregistrat în septembrie 2019, într-o partidă pe care Esbjerg a câștigat-o cu Brondby, 3-1.

Urmăriți Impact.ro și pe