VIDEO

Gigi Becali, motivat de investițiile guvernului maghiar din România. „Când va îndrăzni Viktor Orban să facă ceva, îi dau în cap”. De ce a recitat patronul FCSB din „Scrisoarea a III-a”

Sorin Barbu 26.07.2022, 16:23

Gigi Becali a făcut din nou show, la conferința de presă în care a anunțat că Nicolae Dică este noul antrenor al formației FCSB. Patronul echipei i-a promis că 15 etape nu se va implica la echipa. Omul de afaceri a ținut foarte tare să-l ironizeze pe premierul Viktor Orban, după investițiile maghiare de la cluburile Sepsi și Csikszereda.

Gigi Becali „l-a provocat” pe Viktor Orban și i-a recitat versuri din Mihai Eminescu

Gigi Becali a rezolvat rapid problema antrenorului. După ce a plecat Toni Petrea a pus mâna pe telefon și l-a convins pe Nicolae Dică să se întoarcă pe banca roș-albaștrilor după aproape patru ani. Fostul secund al naționalei îi va conduce pe jucători la partida cu Saburtalo, din turul doi preliminar din Europa Conference League, după ce în prima manșă formația din Georgia a câștigat cu 1-0.

Gigi Becali a spus în ultimele zile că vrea să se retragă din fotbal, dar la conferința în care l-a confirmat pe Nicolae Dică a afirmat că este foarte interesat să fie un concurent serios pentru Sepsi, formație care a primit multe milioane de euro de la guvernul maghiar pentru construcția stadionului și modernizarea condițiilor de pregătire.

„Când va îndrăzni Orban să facă ceva, îi dau în cap. Pac, Sepsi jos! De ce? Investesc bani. Nu o las pe Sepsi. Nu e discriminare, nu? Să nu se considere discriminare. Să nu spună lumea «De ce investește bani?». Sau că e amenințare.

Pe Sepsi o vom ține la ghilotină. O să o țin la respect. Dacă văd că Sepsi OSK prinde putere, o să mai investesc 10 milioane de euro.

Vom spulbera tot ce e neam cu Sepsi OSK. La fotbal mai dau bani doar dacă Sepsi OSK o să ridice capul. Nu-i permit să ia campionatul în România. Trebuie să-l ținem la coadă pe Orban. O să vin la stadion doar dacă Sepsi OSK prinde viteză cu Orban. Vă promit că Sepsi OSK nu va ridica prea mult capul. Dacă Sepsi sau Csikszereda ridică un pic capul, investesc bani mulți”, a declarat Gigi Becali.

Patronul FCSB i-a recitat lui Orban și câteva versuri din „Scrisoarea III”, poezie scrisă de Mihai Eminescu.

„«Tot ce mișcă-n țara asta, râul, ramul, mi-e prieten numai mine, iară ție, dușman este», Vikor Orban. Poate să vină cât vrea pe stadioane, vai de capul lui. Cât sunt eu în fotbal, el să-și pună pofta în cui!

Eu mă bat cu Guvernul maghiar. Îl invit la luptă. Să vedem care e mai puternic. I-am arunca mănușa lui Viktor Orban rusul. Viktor Orban Putin”, a declarat Gigi Becali, zâmbind ironic, la conferința de presă.

Viktor Orban a fost săptămâna trecută în România și a fost prezent la două partide de fotbal, la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc. Pe ambele stadioane, liderul guvernului de la Budapesta fost ovaționat și a făcut o mulțime de poze, iar imaginile au ajuns pe conturile oficiale ale prim-ministrului Ungariei.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Orbán Viktor (@orbanviktor)

Din 2013 până în prezent, statul maghiar a investit circa 75 de milioane de euro în zece proiecte transfrontaliere, construite în zone din România, Croația, Slovacia, Slovenia și Ucraina.

Urmăriți Impact.ro și pe