Gigi Becali, megatun de milioane de euro în România. A confirmat chiar el totul

Ana-Maria Tudor 27.05.2023, 10:52
Gigi Becali, megatun de milioane de euro în România. A confirmat chiar el totul

Gigi Becali, cunoscutul om de afaceri român, a decis să vândă fabrica sa de armament din Drăgășani unui grup de investitori americani. Această tranzacție reprezintă o afacere semnificativă în valoare de milioane de euro pentru Becali și se spune că este asociată cu conflictul din Ucraina.

Gigi Becali vinde fabrica de armament

Momentul in care Gigi Becali a renuntat sa mai joace la cazino. Atunci a avut o revelatie

Afaceristul Gigi Becali a confirmat într-un interviu acordat Antena 3 CNN că a primit o ofertă din partea unui grup de investitori americani pentru fabrica sa de armament de la Drăgășani. Oferta în cauză se ridică la suma de 13 milioane de euro pentru Uzina Mecanică Drăgășani. Becali a declarat că afacerea este deja încheiată, având loc negocieri și ajungerea la un acord. Cu toate acestea, este necesară finalizarea formalităților legale și a actelor corespunzătoare pentru a finaliza tranzacția.

„Am negociat, am încheiat-o. Doar trebuie să facem actele”, a spus Gigi Becali, potrivit antena3.ro.

Becali confirmă faptul că investitorii implicați în achiziționarea fabricii de armament de la Drăgășani sunt din Statele Unite ale Americii. Detaliile privind numele și alte informații specifice despre compania americană implicată în tranzacție nu au fost menționate în declarația patronului FCSB.

„Știu sigur că e o companie americană”, a mai spus el.

Statul român poate achiziționa fabrica dacă dorește

Gigi Becali a informat că a notificat autoritățile despre intenția sa de a vinde fabrica de armament de la Drăgășani. El a menționat că, în cazul în care statul este interesat să achiziționeze fabrica, cu suma de 13 milioane de euro, acesta ar putea să o facă.

„Dacă vrea statul să dea banii, 13 milioane, o ia statul”, a transmis Becali, sugerând că autoritățile au opțiunea de a cumpăra fabrica înainte de a finaliza tranzacția cu investitorii americani.

Uzina Mecanică Drăgășani (UM Drăgășani), o importantă fabrică de armament din România, este specializată în producția de cartușe de mitralieră. Într-o tranzacție semnificativă, care a avut loc în luna mai a anului 2004, Gigi Becali și Asociația Salariaților de la Uzina Mecanică Drăgășani au achiziționat integral pachetul de acțiuni al fabricii. Valoarea tranzacției s-a ridicat la aproximativ 13,9 milioane de lei și a inclus costul de cumpărare al acțiunilor, investiții planificate pentru dezvoltarea companiei în următorii cinci ani, precum și fonduri destinate investițiilor în mediu și capital de lucru.

Se pare că fabrica de armament nu este singura afacere pe care Gigi Becali dorește să o vândă, cu ceva timp în urmă, omul de afaceri anunța că este dispus să pună la vânzare și faimosul club de fotbal.

Urmăriți Impact.ro și pe