Gigi Becali, decizie grea cu privire la hotelul din staţiunea Venus. A trebuit să facă asta, românii nu mai vin pe litoral

Andra Daoud 27.07.2022, 16:12
Gigi Becali, decizie grea cu privire la hotelul din staţiunea Venus. A trebuit să facă asta, românii nu mai vin pe litoral

Hotelierii de pe litoral se plâng de numărul mic de turiști care vin în stațiuni în acest sezon estival. Printre cei care se confruntă cu criza din turism se numără și persoane publice care au hoteluri sau unități de cazare la mare, printre care și Gigi Becali. La ce metodă a fost nevoit să apeleze latifundiarul din Pipera în această situație, pentru a atrage mai mulți turiști.

Ce decizie a luat Gigi Becali cu privire la hotelul de pe litoral

Criza de pe litoral își spune cuvântul, iar faptul că sezonul estival 2022 este unul slab îl simt și patronii celebri din industria hotelieră. Printre aceștia se numără și Gigi Becali, care a inaugurat recent Becali Hotel, afacere de care se ocupă fiica sa, Teodora, împreună cu soțul ei. Familia Becali spera că hotelul din stațiunea Venus le va aduce venituri considerabile, însă nu au anticipat că vor fi atât de puțini turiști care vor veni la mare.

Pentru a-i atrage pe turiști, Becali și ginerele său, care administrează hotelul, au luat decizia de a micșora prețurile, în plin sezon estival. Astfel, dacă în urmă cu câteva zile o cameră single putea fi închiriată cu 804 lei pe noapte, acum aceeași cameră costă 644 de lei. Camerele duble costau 860 de lei, iar acum pot fi închiriate cu 688 de lei. Reduceri s-au aplicat și la închirierea de apartamente: 1634 de lei pe noapte costa un apartament zilele trecute, iar acum prețul este de 1307 lei pe noapte.

Hotelul a fost deschis pentru turiști în luna iunie, după ce a fost renovat. Ginerele lui Gigi Becali a declarat, la vremea respectivă, ce fel de planuri are în privința unității de cazare:

„Fostul hotel Inter se va deschide în iunie sub denumirea Becali Hotels și va fi catalogat la 5 stele. Am făcut puține modificări la exterior, la plajă, la șezlonguri. De la anul ne propunem să facem și schimbări la interior. Deocamdată vrem să vedem cum ne descurcăm cu acest hotel, iar pe viitor, dacă ne acomodăm cu o astfel de afacere, vom analiza și varianta extinderii pe acest segment.

Nu avem încă o gândire în acest sens. S-a ivit oportunitatea de a cumpăra acest hotel de la Interagro și vrem să îl facem funcțional. Sunt clienți ai hotelului care vin aici în fiecare an. Hotelul arată foarte bine. Mare lucru nu ai ce să schimbi nici în interior, din punct de vedere al mobilierului.”, a explicat Mihai Mincu, ginerele lui Gigi Becali, pentru profit.ro.

Gigi Becali, decizie grea cu privire la hotelul din statiunea Venus. A trebuit sa faca asta, romanii nu mai vin pe litoral 1
Hotelul lui Gigi Becali din statiunea Venus a fost inaugurat in luna iunie

Cum a intrat Gigi Becali în posesia hotelului

Hotelul administrat acum de familia Becali i-a aparținut în trecut afaceristului Ioan Niculae. În anul 2021, Gigi Becali a plătit 6,8 milioane de euro pentru a cumpăra hotelul de la Ioan Niculae, care se afla în închisoare la vremea respectivă. Hotelul de 5 stele se află în stațiunea Venus și făcea parte din grupul de firme Interagro la momentul la care a fost preluat de finanțatorul de la FCSB.

Hotelul fusese scos la licitație în anul 2019, iar Becali i-a desemnat pe fiica lui, Teodora, și pe soțul acesteia pentru a se ocupa de el. Cei doi l-au renovat pentru a fi gata la deschiderea sezonului estival 2022. Hotelul a primit primii turiști în luna iunie și dispune de 70 de camere duble, 54 dintre acestea fiind de 5 stele și 16 fiind de 4 stele. Mai sunt și 10 camere de tip family și 12 apartamente.

La vremea la care l-a cumpărat, Gigi Becali declara că a făcut acest lucru pentru a-l ajuta pe Ioan Niculae, pentru că hotelul ar fi fost scos la licitație altfel. Becali nu excludea atunci posibilitatea de a i-l revinde omului de afaceri, odată ce acesta este eliberat din închisoare.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe