Gigi Becali, contract astronomic cu statul român. A pus mâna pe unul dintre cele mai vânate terenuri de agricultură

Stan Filon 30.10.2022, 22:21
Gigi Becali, contract astronomic cu statul român. A pus mâna pe unul dintre cele mai vânate terenuri de agricultură

Gigi Becali a pus mâna pe un contract astronomic cu statul român! Milionarul a încheiat cel mai mare acord din istoria Agenției Domeniilor Statului (ADS) și se lansează astfel puternic în agricultură. Omul de afaceri care a făcut o avere colosală din imobiliare va lucra de acum încolo și pământul.

Gigi Becali, contract astronomic cu statul român

Gigi Becali, patronul clubului FCSB, își diversifică afacerile! Milionarul tocmai ce a semnat unul dintre cele mai mari contracte din istoria Agenției Domeniilor Statului (ADS). Mai exact, latifundiarul din Pipera a preluat în concesiune o suprafață de 850 de hectare de teren, dintre care 755 de hectare de teren agricol, conform Profit.ro.

Vorbim despre terenurile societății Agroindustriala Nufăru din zonele Tulcea, Nufăru, Mahmudia și Murighiol. Licitația care a avut loc la începutul lunii octombrie a pornit de la redevența minimă către stat de 731 de kilograme la hectar pe an. Cu toate acestea, Gigi Becali a oferit cea mai mare arendă din istoria Agenției Domeniilor Statului: 2.433 de kilograme de cereale la hectar pe an.

Gigi Becali, contract astronomic cu statul roman
Gigi Becali, contract astronomic cu statul roman

Gigi Becali a oferit cea mai mare redevență din istoria ADS

„Cu mare bucurie vă anunţăm că astăzi, 20 octombrie, ADS-Agenţia Domeniilor Statului, prin domnul Sava George, Directorul General Adjunct, a semnat astăzi unul dintre cele mai mari contracte de concesiune din istoria ADS! Îi mulţumim domnului George Becali pentru cooperare şi îi urăm spor în exploatarea cu succes a Pământului Românesc!”, se arată pe pagina de Facebook a Agenției Domeniilor Statului.

Așadar, în plină criză energetică și cu criza alimentară și financiară bătând la ușă, Gigi Becali se implică puternic în agricultura din România și va deveni cu siguranță un nume greu și printre fermierii din România.

Gigi Becali s-a înscris la licitație după ce a plătit 4.760 de lei cu TVA pentru caietul de sarcini, după care a depus drept garanție suma de aproape 950 de mii de lei. Data limită pentru depunerea documentelor de licitație a fost 27 septembrie, iar ofertele s-au deschis miercuri, 28 septembrie, la ora 10:00, fiind ulterior validate. Contractul semnat de Gigi Becali are o valabilitate de 20 de ani, cu posibilitate de prelungire încă 10 ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...