Gigi Becali, în război cu Primăria Capitalei. Omul de afaceri cere executarea silită pentru o datorie de 770.000 de euro

Beatrice Dumitru 13.10.2022, 14:42
Gigi Becali, în război cu Primăria Capitalei. Omul de afaceri cere executarea silită pentru o datorie de 770.000 de euro

Gigi Becali a fost în proces cu Primăria Capitaliei, iar verdictul a fost de partea sa. Drept urmare, patronul FCSB a cerut zilele trecute executarea silită a instituției condusă de Nicușor Dan pentru o datorie de aproximativ 770.000 de euro.

De ce are Gigi Becali bani de la Primăria Capitalei

Gigi Becali, care nu este la primul conflict de acest fel cu Primăria Capitalei, a câştigat în instanţă un proces atât pe fond, cât şi pe toate căile de atac ale deciziei. Acesta a explicat că a ajuns în situaţia de a cere executarea silită pentru că instituţia refuză să achite suma stabilită de instanţă.

Latifundiarul din Pipera a spus că în urmă cu 11 ani a vândut un teren unei companii de telefonie mobilă. Ulterior, Primăria Capitalei a construit o șosea pe terenul respectiv, iar în această situație a cerut să fie despăgubit cu suma de aproximativ 770.000 de euro, fiind vorba despre o expropiere.

Gigi Becali, în război cu Primăria Capitalei. Omul de afaceri cere executarea silită pentru o datorie de 770.000 de euro
Gigi Becali este patronul echipei FCSB.

„Tată, mă judec cu ei de 11 ani. Am câștigat, în sfârșit, am trecut de toate instanțele posibile, dar nu vor să dea banii. La mijloc este vorba de 770.000 de euro. Așa că am cerut executarea silită, după ce am vorbit cu avocații. Asta este povestea. Așa că am ajuns cu ei la executare. Și acum, repet, nu vor să plătească. E simplu, trebuie să plătească”, a declarat Gigi Becali pentru Cancan.

Alt proces între Gigi Becali și Primăria Capitalei

Acesta nu este singurul proces între Gigi Becali și Primăria Capitalei. În februarie 2022, FCSB a pierdut un proces și trebuie să achite instituției peste un milion de lei. După ce miliardarul s-a ocupat de schimbarea gazonului de pe Arena Națională, clubul nu a mai plătit chiria pentru 15 meciuri. Dar Nicușor Dan nu a vrut să recunoască înțelegerea făcută între părți, în urmă cu cinci ani, și s-a ajuns la proces.

Atunci când sunt în joc banii săi, patronul FCSB nu ține cont de nimic. În urmă cu doi ani, el a deschis un proces chiar împotriva finului său, Florentin Pandele, primarul Voluntariului. La vremea respectivă, Gigi Becali a vândut Primăriei din Voluntari un teren în schimbul a 200.000 de euro, dar a susținut că nu a primit banii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...