Gigi Becali are un nou favorit. Patronul FCSB a spus clar: “E mai tare ca Ovidiu Popescu”

Andrei Cezar 13.07.2021, 17:49
Gigi Becali are un nou favorit. Patronul FCSB a spus clar: “E mai tare ca Ovidiu Popescu”

Musi e ”noul Messi” al FCSB. Dacă în trecut Gigi Becali îl compara pe Octavian Popescu cu starul Barcelonei, acum patronul echipei antrenate de Dinu Todoran are un alt favorit: Alexandru Musi. Mijlocașul ofensiv va împlini 17 ani peste câteva zile.

Gigi Becali are un nou favorit: ”E mai tare ca Octavian Popescu”

Latifundiarul din Pipera este hotărât să nu mai facă niciun transfer în perioada următoare. Potrivit spuselor sale, FCSB se va baza pe jucătorii pe care îi are deja în lot, dar și pe tinerii formați la academie. Noua ”perlă” a echipei antrenate de Dinu Todoran este Alexandru Musi, un mijlocaș ofensiv pe care Gigi Becali îl consideră mai bun decât Octavian Popescu.

“Musi e mai tare decât Octavian Popescu! Așa cred eu, că va fi mai tare. E un fotbalist de 17 ani pe care o să-l vedem mai des în sezonul viitor. Jucăm fotbal, dar trebuie să facem și bani”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.ro.

Pe 17 iulie, Alexandru Musi va împlini 17 ani. El a fost folosit în două partide disputate de FCSB sezonul trecut, respectiv în ultimele două meciuri din playoff (0-1 cu CSU Craiova și 0-2 cu CFR Cluj). Însă a convins prin prestațiile solide din amicalele acestei veri. El a reușit două goluri în partidele cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu și FC Buzău.

În această vară, FCSB a numărat nu mai puțin de opt plecări de la echipă: Briceag (FC Voluntari), Soiledis (liber), Vukusici (liber), Buziuc (liber), L. Filip (Clinceni), R. Ion (FC Voluntari), Al. Stan (liber), Cană (Poli Iași).

În privința noilor transferuri, roș-albaștrii se pot lăuda doar cu patru achziții: Cordea (Clinceni), Al. Crețu (Maribor), Vucur (Hallescher), Ondrasek (Viktoria Plzen). De asemenea, în aceeași categorie îl putem include și pe Dinu Todoran, noul tehnicial al FCSB.

În plus față de cei nou-transferați, în lotul echipei se vor alătura și șase jucători reveniți după perioada de împrumut: Briceag (FC Voluntari), Cr. Dumitru (FC Argeș), I. Stoica (Slatina), Ducan (Turris), Horșia (Gaz Metan), Ducan (CS Mioveni).

Gigi Becali are un nou favorit: ”E mai tare ca Octavian Popescu”
Gigi Becali are un nou favorit: ”E mai tare ca Octavian Popescu”

Primul 11 al FCSB, în startul sezonului

FCSB va juca primul meci din noul sezon al Ligii 1, joi, de la ora 20.30, împotriva FC Botoșani. Cel mai probabil, echipa de start va arăta astfel:

Vlad – Haruț, Al. Crețu, Vucur, Radunovic – Olaru, Ov. Popescu, Oaidă – Moruțan, Tănase, Oct. Popescu

Cu o acțiune firavă pe piața transferurilor în această vară, Gigi Becali ar putea avea și o explicațe. Daniel Stanciu, fost conducător al FCSB, crede că finanțatorul roș-albaștrilor nu a investit prea mult în jucători din cauza impredictibilității legate de pandemie.

Problema e la bani. E o perioadă foarte grea. Uită-te de ce nu mișcă Craiova, de ce nu mișcă FCSB. Gigi Becali a ieșit acum o lună și a zis că are 10 milioane în cont. De ce, ți-ai pus întrebarea? Pentru că nu știi ce se va întâmpla mâine. Vine al patrulea val, se întrerupe campionatul, trebuie să plătești jucătorii. De ce nu mișcă cluburile mari din Europa? Eu nu cred că ține neapărat de transferuri, că oricum n-am adus jucători de echipă națională sau campioni europeni.”, a declarat Stanciu pentru DigiSport.