Gigi Becali anunță vremuri grele la FCSB. „Trebuie să bag vreo trei milioane de euro și nu vreau”

Sorin Barbu 08.07.2022, 10:46
Gigi Becali anunță vremuri grele la FCSB. „Trebuie să bag vreo trei milioane de euro și nu vreau”

Gigi Becali este tot mai nemulțumit. FCSB nu a câștigat titlul în ultimele șapte sezoane, iar anul acesta nu a vândut niciun jucător pe o sumă importantă. Patronul echipei și-a făcut deja planul, dacă trupa lui Toni Petrea nu se califică în grupele Conference League: urmează noi reduceri ale bugetului.

Gigi Becali anunță că reduce bugetul la FCSB, dacă echipa nu se califică în grupele Conference League

Gigi Becali a anunțat mereu că pe el îl interesează să câștige bani din fotbal, iar celelalte obiective sunt pe locul doi. Și cum FCSB nu a câștigat titlul de șapte ani, iar victoriile în Europa sunt mai puțin, atunci și sumele de bani care intră în conturile clubului sunt mai mici.

Gigi Becali i-a avertizat pe antrenori și pe jucători că echipa trebuie neapărat să se califice în grupele Conference League. În cazul unui eșec, bugetul va avea din nou de suferit. Așa s-a întâmplat și în această vară când au plecat de la echipă câțiva jucători cu salarii foarte mari: Claudiu Keșeru, Paulo Vinicius, Andrei Miron.

„Încerc să minimalizez cheltuielile. E foarte importantă calificarea. Am semnat acum luăm un milion și jumătate la sponsor, mai luăm de pe colo, de pe colo încă un milion, sunt două milioane și jumătate. Mai luăm trei milioane, cinci milioane jumate.

Mai trebuie să bag eu două, nu mai bag eu bani după, fac bugetul dacă ne calificăm în Conference League. În fiecare an o calificare înseamnă că-mi reglez bugetul. Dacă nu ne calificăm înseamnă iar o strângere de inimă și o economie. Adică vânzarea jucătorilor care au salarii mari. Dacă nu ne calificăm trebuie să bag eu trei milioane de la mine și eu nu vreau să fac asta”, a declarat Gigi Becali, la Digi Sport.

 

FCSB i-a transferat în această perioadă de „mercato” pe stoperii Rachid Bouhenna și Joyskim Dawa și a încercat să-l aducă pe Dorin Rotariu, dar jucătorul a refuzat orice discuție și a semnat cu Atromitos, formație din prima ligă din Grecia.

Premiile din Conference League:

Eliminare în turul doi preliminar – 350.000 de euro
Eliminare în turul trei preliminar – 550.000 de euro
Eliminare în play-off – 750.000 de euro
Calificare în grupe – 2.94 milioane de euro
Victorie în grupe – 500.000 de euro
Egal în grupe – 166.000 de euro
Câștigarea grupei – 650.000 de euro
Locul doi în grupă – 325.000 de euro
Calificare în șaisprezecimi – 300.000 de euro
Calificare în optimi – 600.000 de euro
Calificare în sferturi – 1 milion de euro
Calificare în semifinale – 2 milioane de euro
Pierderea finalei – 3 milioane de euro
Câștigarea finalei – 5 milioane de euro

FCSB a fost eliminată sezonul trecut de Șahtior Karagandy în turul doi preliminar al Conference League. Anul acesta va juca în turul doi preliminar din Conference League cu Saburtalo sau Partizani.

Urmăriți Impact.ro și pe