Gigi Becali anunță că Institutul de boli infecțioase „Matei Balș” i-a solicitat ajutorul: „Le-am trimis un camion”. Ce a donat omul de afaceri

Redacția IMPACT 17.03.2020, 08:48
Gigi Becali anunță că Institutul de boli infecțioase „Matei Balș” i-a solicitat ajutorul: „Le-am trimis un camion”. Ce a donat omul de afaceri

În contextul acestor vremuri de criză pe care România, dar și întreaga lume le traversează în urma răspândirii coronavirusului, Gigi Becali a recurs la un gest de mărinimie poate mult așteptat de unii sau intuit de alții.

Cum și ce anume a ajuns să doneze Gigi Becali?

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală ar fi luat legătura cu latifundiarul din Pipera și i-ar fi solicitat acestuia ajutor pentru mai multe tipuri de materiale, susțin jurnaliștii de la publicația cancan.ro.

Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală
Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală

Medicii spun că aveau nevoie de mai multe lucruri pentru spital, nu doar cele de natură medicală, ci și scaune, mese sau chiar și mopuri sau alte produse de curățenie.

Prin urmare, patronul FCSB și-a mobilizat oamenii care au mers la cumpărături pentru a achiziționa cele necesare spitalului.

„Cei de la «Matei Balș» mi-au trimis o listă lungă fiindcă nu aveau nimic în spital! Am primit de la ei o cerere, prin care mi s-a solicitat ajutorul. Au spus că au nevoie de scaune, mese, mobilier, camere video, produse de curățenie, mop-uri, televizoare, mai multe lucruri, pentru criza asta cu coranovirusul. Normal că i-am ajutat.

S-au dus băieții și au cumpărat tot ce mi-au cerut în primă fază. Iar astăzi (n.r. luni) am primit o altă listă de la ei, iar băieții au plecat deja să achiziționeze tot ce au nevoie. Cum să nu-i ajut?! Doamne-ferește!”, a declarat Gigi Becali pentru aceeași sursă.

În prezent, Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală este solicitat la capacitate maximă, fapt pentru care Spitalul Clinic Colentina va deveni unitate medicală de suport, unde se vor duce pacienții infectați cu coronavirus spre a fi tratați.

Potrivit autorităților, pe teritoriul României sunt diagnosticați cu coronavirus 168 de cetățeni români. Doar nouă au fost vindecați și externați. Peste 3000 de persoane se află în acest moment în carantină.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI