Gigi Becali a mai pierdut un proces. Ce trebuie să facă pentru FCSB cât mai curând. Legea e clară

Stan Filon 28.01.2022, 13:46
Gigi Becali a mai pierdut un proces. Ce trebuie să facă pentru FCSB cât mai curând. Legea e clară

Gigi Becali a mai înregistrat un eșec în instanțele din România. Finanțatorul FCSB a mai pierdut un proces în lupta sa care pare că se tranformă într-o luptă cu morile de vânt. Într-un final, milionarul va trebui să înființeze și o echipă de fotbal feminin, chiar dacă a spus că nu vrea și nu este de acord. Pentru asta și-a căutat dreptatea în instanță, însă până acum a avut doar înfrângeri dureroase.

Finanțatorul FCSB Gigi Becali a mai pierdut un proces

Gigi Becali a mai pierdut un proces în demersul său de a-și căuta dreptatea și de a se împotrivi legilor care spun că este obligat să înființeze și o echipă de fotbal feminin. Milionarul a spus în nenumărate rânduri că nu este de acord cu această regulă și că nu vrea să-și investească banii în așa ceva. În urmă cu un an, Gigi Bcali pierdea procesul la TAS și spunea că nu se va da bătut și își va căuta dreptatea în instanțele din România. Tocmai ce a primit încă o veste proastă. Acum are de plătit și cheltuielile de judecată.

„Am pierdut la TAS cu fotbalul feminin, acum mergem mai departe, în civil, în tribunalul din România. Ne luptăm până la final pentru dreptate. Dacă nu primim răspuns favorabil, înseamnă că nu avem dreptate. Noi funcţionăm în România drept societăţi comerciale. Nu poţi să mă obligi să fac fotbal feminin, sunt societate comercială, nu poţi să-mi impui pe ce să cheltui banii mei. Vedem ce zice judecătorul”, spunea Gigi Becali pentru prosport.ro.

Finantatorul FCSB Gigi Becali a mai pierdut un proces
Finantatorul FCSB Gigi Becali a mai pierdut un proces

Becali nu vrea să înființeze echipă femininăde fotbal

Regula FRF care spune că toate cluburile din Liga 1 trebuie să aibă și echipe feminine de fotbal trebuia să se aplice pentru sezonul 2020-2021. Iată ce declara în 2019 președintele FRF Răzvan Burleanu și cine a fost singurul care a votat împotriva acestei hotărâri:

„Noi avem acum cea mai mare creştere în fotbalul feminin din Europa. În 2014 doar 500 de fete jucau fotbal în România, iar azi sunt peste 50.000. Decizia de azi este de a introduce în sistemul de licenţiere al cluburilor de Liga I obligativitatea să aibă mai întâi 20 de jucătoare U15 legitimate, apoi o echipă de senioare şi una de junioare U13. Cluburile de Liga I vor putea să îşi formeze singure echipele feminine, fie să intre în asociere cu cluburile de fotbal feminin deja existente. La decizia istorică de azi am avut un singur vot împotrivă, cel al domnului Valeriu Argăseală (n.r. – preşedintele FCSB). Bugetul unei echipe de senioare la ora actuală este de 10.000 de euro. Nu cred că pentru o echipă de Liga I reprezintă un efort financiar o asemenea investiţie”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, într-o conferinţă de presă.

Gigi Becali este tatăl a trei fete, iar una dintre ele chiar a jucat fotbal la școala privată unde a învățat. Cu toate că și-a lăsat fiica să joace fotbal, iată că Gigi becali nu vrea nici în ruptul capului să investească într-o echipă de fotbal feminină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...