Gigi Becali a încercat o „lovitură de palat” în ziua în care a fost ales președintele Federației Române de Fotbal. „Ce face Burleanu este de Putin”

Sorin Barbu 12.04.2022, 12:36

Gigi Becali nu are liniște nici la Muntele Athos. A aflat că Răzvan Burleanu este singurul candidat la funcția de președinte al Federației Române de Fotbal și i-a cerut lui Valeriu Argăseală să se înscrie în cursă. Era însă prea târziu.

Gigi Becali, furios că Răzvan Burleanu este singurul candidat la conducerea FRF

Răzvan Burleanu este președintele Federației Române de Fotbal din anul 2014 și a candidat pentru un nou mandat. Adunarea Generală, găzduită astăzi chiar de pe „Arena Națională”, este practic o formalitate pentru că președintele în funcție nu are niciun rival. Gigi Becali a încercat o mutare pe ultima sută de metri, dar nu a reușit.

„L-am sunat pe Argăseală pe la 12, i-am zis: Știi de ce te-am sunat? «Să te duci să candidezi la președinție!». Nu mi-a venit mie ideea, l-am văzut pe Ilie Dumitrescu mâhnit, cu Generația de Aur, că nu se poate, că nu îndeplinesc condițiile, cum să faci așa ceva, asta e de Putin ce face Burleanu. Asta e mentalitate putinistă! Cum, un un fotbalist de marcă al României nu are voie să candideze?”

Unde ne trezim, mă? Mă deranjează mentalitatea, asta e mentalitate putinistă, nu ai voie să faci așa ceva, asta se întâmplă la noi. Cu alte cuvinte, zice: «Băi proștilor, noi suntem băieți deștepți care facem ce vrem»”, a declarat Gigi Becali.

Patronul FCSB nu este un susținător al actualului președinte FRF. S-au certat de mai multe ori și îi pare rău că nu s-a gândit din vreme să încurajeze și o altă candidatură.

„Măcar să aibă pe cine ciurui. Ca măcar să arătăm un principiu, ne sacrificăm ca să scoatem la iveală un principiu. Cum, un fotbalist de marcă al României nu are voie să candideze? Unde scrie așa ceva, mă?

Aia trebuie scoasă și la următoarele alegeri generale trebuie pusă pe ordinea de zi și scoasă”, a spus Becali într-o intervenție la PRO ARENA.

Răzvan Burleanu conduce Federația Română de Fotbal din anul 2014. Bilanțul său nu este deloc grozav. Echipa națională de Fotbal s-a calificat la EURO 2016, dar a ratat trei turnee finale: Mondialele din 2018 și 2022, plus Europeanul din 2020/2021, găzduit și de România.

Urmăriți Impact.ro și pe