Dezvăluire de senzație în ziua în care se desfășoară alegeri la FRF. Câți bani a cheltuit în anul 2021 forul condus de Răzvan Burleanu

Sorin Barbu 12.04.2022, 10:24
Dezvăluire de senzație în ziua în care se desfășoară alegeri la FRF. Câți bani a cheltuit în anul 2021 forul condus de Răzvan Burleanu

Răzvan Burleanu va fi ales din nou președintele Federației Române de Fotbal. Adunarea Generală de astăzi nu va avea decât misiunea să constate că pentru această funcție nu există decât un candidat. Playsport.ro a dezvăluit cum arată cifrele de anul trecut. Federația a cheltuit cu 30 la sută mai mult pe chirii, studii sau protocol decât pentru acțiunile loturilor naționale.

Răzvan Burleanu va fi ales președintele Federației Române de Fotbal

Răzvan Burleanu va primi un nou mandat în fruntea Federației Române de Fotbal. Este singurul candidat așa că va fi rapid validat de Adunarea Generală. Burleanu este în funcție din anul 2014 și va rămâne în scaunul de la federație până în anul 2026. Nu este sigur dacă se va considera că este al doilea sau al treilea mandat, pentru că statutul FRF a intrat în vigoare în anul 2016.

„Dragi colegi, pașii pe care i-am făcut împreună pentru consolidare și dezvoltare în zona tehnică încep să devină realitate și astfel se conturează tot mai clar drumul pe care-l parcurgem spre performanță.

Am elaborat împreună Strategia FRF 2021 – 2026, cu obiective clar definite și care propune modalități moderne de lucru. Suntem pe drumul cel bun, rezultatele urmează să le culegem”, a transmis Burleanu alegătorilor, printr-o broșură care a ajuns la cluburi înainte de Adunarea Generală.

 

Federația lui Răzvan Burleanu, cheltuieli uriașe în anul 2021

Playsport.ro a aflat cifrele amețitoare care au trecut prin conturile FRF anul trecut. Venituri de 125, 4 milioane de lei și cheltuieli de 109,6 milioane. Asta înseamnă un profit de 15,8 milioane de lei, adică aproximativ 3,2 milioane de euro.

Interesant și frapant este faptul că loturile naționale au cheltuit 6 milioane de euro, în timp ce alte entități au primit 8,3 milioane euro. Asta înseamnă o diferență de aproape 30 de procente. O altă sumă surpriză este cea cheltuită pentru cheltuieli de infrastructură și suport afiliați: 780.000 de euro.

Cei mai mulți bani ajung în conturile federației de la forurile internaționale: 23,6 milioane lei fonduri nerambursabile de la FIFA, UEFA și Comisia Europeană și încă 28,1 milioane lei pentru Euro 2020, găzduit inclusiv de București în 2021, și alte competiții internaționale.

-6,1 – subvenții UEFA pentru organizarea CE 2020

– 11,7 – UEFA Hat-trick ”Solidaritate” (program dezvoltare)

– 1,4 – subvenții UEFA pentru participare U21 la Euro

– 0,86 – subvenții UEFA pentru participări/organizare competiții pentru loturile naționale feminin, juniori, futsal

– 0,51 – UEFA Hat-trick pentru construire terenuri sintetice în țară

– 0,34 – implementare VAR

– 5,2 – subvenții FIFA pentru activități operaționale și COVID, folosite în special în dezvoltare fotbal feminin, juniori, futsal, strategii comunicare și marketing.

Salariile plătite în anul 2021 de FRF au fost de 21, 3 milioane de lei pentru 110 angajați. Asta ar însemna 4,3 milioane de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe