Gigantul care intră pe piața asigurărilor din România. Anunț surpriză de la ASF

Mihnea Tălău 07.04.2023, 08:21
Gigantul care intră pe piața asigurărilor din România. Anunț surpriză de la ASF

O nouă companie privată va intra din această vară pe piața asigurărilor din România. Anunțul a fost făcut de directorul general al Direcţiei Asigurări din ASF, Valentin Ionescu. El a dezvăluit și ce va face CEC Bank pe această temă.

O nouă companie de asigurări intră pe piață

Noua compania privată, care va intra pe piață în lunile iunie-iulie, va avea ca scop vânzarea mai multor clase de asigurări precum: RCA, CASCO, de sănătate sau de locuinţe. În prezent, societatea are deja avizul de înființare, conform legislației, fiind în plin proces de documentare pentru avizul de funcționare.

Cât despre posibilitatea ca CEC Bank să lanseze o divizie pe asigurări, Ionescu a precizat că momentan banca este în etapa în care trimite documentele necesare acestui demers către ASF.

„În momentul de faţă avem o altă solicitare care se află în a doua fază de autorizare a unei companii private. Această companie a trecut de prima etapă, conform legislaţiei de autorizare şi anume de avizul de înfiinţare. Acum compania aduce documente pentru avizul de funcţionare. Conform discuţiilor pe care le-am avut chiar săptămâna aceasta cu această compania privată care urmează să intre pe piaţă, estimăm undeva în iunie-iulie, dacă toate documentele sunt în regulă, să le acordam aviz de funcţionare. Această compania va vinde mai multe clase de asigurări conform solicitărilor, va vinde pe lângă asigurări RCA, asigurări CASCO, asigurări de sănătate şi asigurări de locuinţe. Deci vom avea o nouă companie undeva în a doua parte a anului care va vinde RCA”, a declarat Valentin Ionescu.

Ce se întâmplă pe piața RCA

Directorul ASF a explicat că pentru a avea un tarif cât mai rezonabil la RCA este nevoie ca pe piață să există cât mai multe societăţi care să vândă acest produs de asigurare.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că preţul poliţelor RCA va fi plafonat, pentru următoarele şase luni, la nivelul celor din februarie 2023, urmând ca în perioada următoare să se facă modificări în legislația specifică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...