Gică Popescu nu crede că Răzvan Burleanu l-a dorit pe Dan Petrescu la națională: „Am vorbit cu el după aceea. Credeți-mă, e foarte trist”

Andrei Cezar 30.12.2021, 13:43
Gică Popescu nu crede că Răzvan Burleanu l-a dorit pe Dan Petrescu la națională: „Am vorbit cu el după aceea. Credeți-mă, e foarte trist”

Gică Popescu nu crede în oferta lui Răzvan Burleanu pentru Dan Petrescu și spune că, de fapt, oficialii FRF ar fi vrut doar să câștige un plus de imagine negociind cu „Bursucul” pentru postul de selecțoioner.

Fostul căpitan al Barcelonei și al echipei naționale a rămas surprins când a aflat că bunul său prieten a declinat oferta Federației și a mărturisit că se aștepta să accepte propunerea lui Burleanu și Stoichiță.

Gică Popescu mesaj dur pentru FRF, după ce negocierile cu Dan Petrescu au picat: „Este foarte trist pentru actuala conducere a Federației”

Sincer să fiu, credeam că Dan Petrescu va accepta. Am vorbit cu el după aceea, dar nu am intrat în subiect. Cât de buni prieteni am fi, repet, deciziile astea sunt decizii grele şi e bine să stai de-o parte.

Când eşti antrenor, e greu să impui unor prieteni să nu accepte anumite chestiuni pentru că eu ştiu ce încrengătură de relaţii ar fi. Orice antrenor doreşte să antreneze naţionala la un moment dat. Este imposibil să nu-ţi doreşti”, a declarat Gică Popescu, potrivit Antena Sport.

Până acum, trei nume grele din fotbalul românesc au refuzat oferta venită din partea FRF. Este vorba de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. Bun prieten cu foștii săi colegi din Generația de Aur care au fost căutați de FRF, Gică Popescu este de părere că oferta pentru Petrescu a fost făcută doar de ochii lumii, în realitate oficialii Federației dorind doar să capete un plus de imagine.

Probabil că ei (n.r. oficialii Federaţiei) au considerat că nu este momentul, ceea ce e foarte trist. Crede-mă, e foarte trist pentru actuala conducere a Federaţiei şi ar trebui să le dea de gândit că sunt refuzaţi peste tot”, a precizat fostul căpitan al Barcelonei.

Mihai Stoichiță: „Au fost discuții cu toată lumea”

La întoarcerea în țară, Mihai Stoichiță, directorul Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a declarat că decizia privind viitorul selecționer al României va fi comunicată după Anul Nou. Cea mai plauzibilă variantă ar fi cea a lui Adrian Mutu, antrenor liber de contract. Însă pe lista oficialilor FRF se mai află  Edward Iordănescu, Adrian Ursea, Laszlo Boloni şi Victor Piţurcă.

Potrivit Prosport, se pare că Boloni ar fi refuzat deja oferta lui Răzvan Burleanu pentru că nu ar fi fost una foarte clară.

Au fost doar discuții! Cu toată lumea. O să vedeți după data de 31 (n.n. 31 decembrie).

Sunt propuneri. Unii au dat 5, unii au dat 3, unii au dat 6. Sunt la mine, nu sunt obligat să le arăt la nimeni, alea nu sunt ca să le arăt la lume. Sunt propunerile celor din Comisia Tehnică, într-o ordine aleatorie. Fiecare și-a asumat răspunderea să propună unul, doi, trei, patru, cinci selecționeri. Sau șase, mi se pare că unul a propus și șase. Și atunci, noi trebuie să luăm în discuție toate numele care apar. Nu sunt voturi, să fie foarte clar”, a spus Mihai Stoichiță, potrivit sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe